ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Unicredit: Βλέπει «φως στο τούνελ» για την οικονομία της ΕΕ

10:53 - 22 Απρ 2016 | Ειδήσεις
Unicredit: Βλέπει «φως στο τούνελ» για την οικονομία της ΕΕ
Ως turning point για την ανάκαμψη της οικονομίας της Ευρωζώνης χαρακτηρίζουν οι αναλυτές της ισπανικής τράπεζας Unicredit τον νέο γύρο εξαιρετικά φθηνών και μακροπρόθεσμων δανείων που προσφέρει η ΕΚΤ στις ευρωπαϊκές τράπεζες, εκτιμώντας ότι θα είναι το έναυσμα για την ενίσχυση της εύθραυστης οικονομίας της περιοχής.

«Είναι μαζικά θετικό», αναφέρει ο Erik Nielsen, ο επικεφαλής οικονομολόγος της UniCredit, σχολιάζοντας τη νέα γενιά της "πιστωτικής διευκόλυνσης" από την ΕΚΤ.
Το πρόγραμμα βοηθά επίσης να ανακουφίσει από τα προβλήματα που προκαλούνται από τους νέους κανονισμούς για τους δείκτες ρευστότητας, σύμφωνα με τον Nielsen.
Εξήγησε ότι οι τράπεζες, κυρίως της περιφέρειας - όπως η Ιταλία και η Ισπανία - μπορούν προς το παρόν μόνο να δανείζουν σε μικρές έως μεσαίες επιχειρήσεις και τα νοικοκυριά με πραγματικά επιτόκια της τάξεως ίσως 4% έως 5%.
Αυτόν τον Ιούνιο, η Nielsen προβλέπει μια «πολύ ουσιαστική αφομοίωση» στην πρώτη δημοπρασία των εν λόγω διευκολύνσεων της ΕΚΤ, αλλά προσθέτει ότι αυτό θα είναι κυρίως από τη μετακύληση των παλαιότερων TLTROs, καθώς το νέο πρόγραμμα έχει καλύτερους όρους χρηματοδότησης.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.