ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

HSBC:Είχε στήσει πάνω από 2.300 offshore με την Mossack Fonseca

16:49 - 22 Απρ 2016 | Ειδήσεις
HSBC:Είχε στήσει πάνω από 2.300 offshore με την Mossack Fonseca
Η HSBC πρέπει να κάνει περισσότερα για να ισχυροποιήσει τις διαδικασίες προστασίας του χρηματοπιστωτικού συστήματος από «κακούς παίκτες», τόνισε ο πρόεδρος της μεγαλύτερης τράπεζας της Βρετανίας σύμφωνα με τον Guardian.

Αναφερόμενος στα Panama Papers -τα οποία κατέδειξαν ότι η HSBC και οι θυγατρικές της έχουν δημιουργήσει πάνω από 2.300 εταιρίες μέσω του δικηγορικού γραφείου Mossack Fonseca, ο Douglas Flint υποστήριξε ότι έξειξαν «για άλλη μια φορά το πως απόλυτα νόμιμες εταιρικές δομές μπορούν να χρησιμοποιηθούν με τρόπο ώστε να διευκολύνουν το ξέπλυμα χρήματος και τη φοροαποφυγή ή να αποκρύψουν παράνομα κέρδη».

 

Ο πρόεδρος της βρετανικής τράπεζας ισχυρίστηκε ότι κάποιες εταιρίες που δημιούργησε η HSBC ανήκουν στο παρελθόν αφού χρονολογούνται πίσω μέχρι και 20 χρόνια. Ως εκ τούτου, δεν συνάδουν με τα «σκληρά πρότυπα για τα οικονομικά εγκλήματα, τη συμμόρφωση με τις ρυθμιστικές αρχές και τη φορολογική διαφάνεια που έχει θεσπίσει η HSBC τα τελευταία χρόνια», πρόσθεσε.

 

«Κάνουμε βήματα για να ευθυγραμμίσουμε τη βάση πελατών μας με αυτά τα υψηλότερα standards, εγκαταλείποντας πελάτες που δεν μπορούν ή δε θέλουν να περιβάλλουν με πλήρη διαφάνεια τις υποθέσεις τους», ανέφερε ο Flint.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.