ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Dieselgate: Η VW διπλασιάζει τις αποζημιώσεις για τις ζημιές

18:02 - 22 Απρ 2016 | Ειδήσεις
Dieselgate: Η VW διπλασιάζει τις αποζημιώσεις για τις ζημιές
H Volkswagen αύξησε το ποσό που θα αφήσει στην άκρη για να καλύψει το κόστος στο σκανδάλου ντίζελ στα 16,2 δισ. ευρώ από 6,7 δισ. ευρώ, ανακοινώνοντας τις υψηλότερες ζημίες στην ιστορία της.

Η μεγαλύτερη αυτοκινητοβιομηχανία στην Ευρώπη ανακοίνωσε ζημίες 4,07 δισ. ευρώ για το 2015, ενώ έκοψε το μέρισμα κατά 97% στα 0,18 ευρώ ανά μετοχή.

 

«Η τρέχουσα κρίση – όπως αποκαλύπτουν και τα νούμερα που παρουσιάστηκαν σήμερα – έχει τεράστιο αντίκτυπο στην οικονομική θέση της Volkswagen», ανέφερε σε ανακοίνωση ο CEO της γερμανικής εταιρείας, Matthias Mueller.

 

Ο ίδιος πρόσθεσε πως οι «επιπτώσεις από το ζήτημα των εκπομπών έχουν πλέον ποσοτικοποιηθεί».

Όπως μεταδίδει το Bloomberg, η Volkswagen προβλέπει ότι οι παραδώσεις θα μείνουν αμετάβλητες το 2016 αλλά τα έσοδα από τις πωλήσεις θα υποχωρήσουν ως και 5%.

Την Πέμπτη η Volkswagen κατέληξε σε διακανονισμό 10 δισ. δολαρίων με τις αμερικανικές αρχές για το σκάνδαλο dieselgate, σύμφωνα με τον οποίο θα επιδιορθώσει ή θα επαναγοράσει περίπου 500.000 αυτοκίνητα στις ΗΠΑ.

 

Υπενθυμίζεται ότι στα μέσα της χρονιάς οι αμερικάνικες περιβαλλοντικές αρχές αποκάλυψαν πως η γερμανική αυτοκινητοβιομηχανία είχε χειραγωγήσει τους ελέγχους εκπομπής ρύπων μέσω της χρήσης ειδικού λογισμικού.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.