ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Η Κίνα ανακάμπτει πιο γρήγορα από το αναμενόμενο

15:35 - 25 Απρ 2016 | Ειδήσεις
Η Κίνα ανακάμπτει πιο γρήγορα από το αναμενόμενο
Επιτάχυνση παρουσίασε η κινεζική οικονομική ανάκαμψη τον Απρίλιο, σύμφωνα με μια σειρά νέων μετρήσεων.

Σύμφωνα με τα όσα μεταδίδει το Bloomberg, δείκτες από όλους τους παρόχους αυξήθηκαν τον Απρίλιο σε μηνιαία βάση, ενώ οι δείκτες για την απασχόληση κατέδειξαν μια ισχυρότερη ζήτηση για εργαζόμενους.

 

Και πάλι, δεν έχουν ξεπεραστεί όλες οι δυσκολίες, καθώς η προοπτική για τις επιχειρήσεις δείχνει μια διστακτικότητα απέναντι στις επενδύσεις, σχολιάζει το πρακτορείο.

 

Αύξηση εμφάνισαν τα νέα δάνεια, η βιομηχανική παραγωγή, οι επενδύσεις σε πάγια και οι πωλήσεις λιανικής, ενώ ξεπέρασαν τις προβλέψεις των οικονομολόγων το Μάρτιο. Σε περίπτωση που οι ενδείξεις παραμείνουν κατά το δεύτερο τρίμηνο, μπορεί να προκύψει μια αλλαγή στις προβλέψεις για την νομισματική πολιτική, με τους αναλυτές ήδη να παίρνουν πίσω τις προσδοκίες για περαιτέρω χαλάρωση.

 

Οι οικονομολόγοι βλέπουν πλέον την κεντρική τράπεζα να κρατά τα επιτόκια στα επίπεδά τους, αφήνοντας το επιτόκιο για δανεισμό ενός έτους στο χαμηλό ρεκόρ του 4,35% κατά το τρίτο τρίμηνο, πριν το μειώσει σε 4,1% το τέταρτο.

 

Πιο συγκεκριμένα, ο δείκτης Minxin για τη μεταποίηση αυξήθηκε σε 46,9, τα υψηλότερα επίπεδα εδώ και ένα χρόνο, ενώ ο μη μεταποιητικός δείκτης αυξήθηκε σε 44,2 από 40,1 το Μάρτιο. Ο δείκτης επιχειρηματικής εμπιστοσύνης του Market News International ανέβηκε σε 50,5 από 49,9 το Μάρτιο.

 

Αν και η μέτρηση για τις πωλήσεις παρέμεινε αμετάβλητη τον Απρίλιο, η εμπιστοσύνη των μανατζερς στον τομέα πωλήσεων των μεγαλύτερων ιδιωτικών εταιριών αυξήθηκε σε 51,3 από 51,2 σύμφωνα με τη μέτρηση του World Economics. Τέλος, ο China Satellite Manufacturing Index ανέβηκε ελαφρώς σε 48,2 από 48, σύμφωνα με την SpaceKnow.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.