ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Νορβηγία: Εντείνονται οι εκροές από το κρατικό επενδυτικό ταμείο

16:00 - 25 Απρ 2016 | Ειδήσεις
Νορβηγία: Εντείνονται οι εκροές από το κρατικό επενδυτικό ταμείο
Αύξηση παρουσίασαν τον Μάρτιο οι εκροές από το κρατικό επενδυτικό ταμείο της Νορβηγίας, ξεπερνώντας τις εκτιμήσεις που ανακοίνωσε η Κεντρική Τράπεζα μόλις πριν από δύο μήνες.

Ειδικότερα, η κυβέρνηση απέσυρε συνολικά 7,4 δισ. νορβηγικές κορόνες ($898 εκατ.), σύμφωνα με τα μηνιαία στοιχεία που δημοσίευσε η νορβηγική υπηρεσία οικονομικής διαχείρισης. Το νούμερο είναι αυξημένο σε σχέση με τις 6,7 δισ. κορόνες που αποσύρθηκαν τον κάθε ένα από τους δύο πρώτους μήνες του έτους, οδηγώντας τις συνολικές εκροές από τις αρχές του έτους στα 20,8 δισ. κορόνες.

 

Με την επιτάχυνση του ρυθμού, οι συνολικές ετήσιες εκροές εκτιμάται ότι θα υπερβούν τα 80 δισ. κορόνες που προέβλεψε το Φεβρουάριο ο Κεντρικότς Τραπεζίτης, ο οποίος εποπτεύει το fund των 860 δισ. δολαρίων. Η κυβέρνηση του μεγαλύτερου πετρελαιοπαραγωγού της δυτικής Ευρώπης στρέφεται στον κουμπαρά της για να καλύψει τις ανάγκες του προϋπολογισμού εν μέσω πτώσης των τιμών του πετρελαίου.

 

Ακόμη κι έτσι, σε αντίθεση με τα funds διαχείρισης κρατικού πλούτου της Μέσης Ανατολής και Κεντρικής Ασίας, το νορβηγικό επενδυτικό ταμείο δεν θα χρειαστεί να πουλήσει πάγια για να ανταποκριθεί στις ολοένα αυξανόμενες δημοσιονομικές ανάγκες.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.