ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Η Shell κλείνει στη Βρετανία γραφεία που απασχολούν 1.600 ανθρώπους

20:59 - 25 Απρ 2016 | Ειδήσεις
Η Shell κλείνει στη Βρετανία γραφεία που απασχολούν 1.600 ανθρώπους
Το κλείσιμο τριών γραφείων της στη Βρετανία ανακοίνωσε η Royal Dutch Shell, κάτι που έχει επιπτώσεις σε 1.600 εργαζόμενους.

Η εταιρία έχει ξεκινήσει και ένα πρόγραμμα εθελούσιας εξόδου, στο πλαίσιο των σχεδίων της να περικόψει 10.300 θέσεις εργασίας στο συνδυασμένο όμιλο -από αυτές τις θέσεις οι 7.500 ανήκουν στην επιχείρηση της Shell-, καθώς προσπαθεί να αντεπεξέλθει στην πρόσφατη βουτιά στις τιμές πετρελαίου.

 

Ένα από τα βρετανικά γραφεία θα κλείσει μέχρι το τέλος του έτους, μεταδίδει ο Guardian, επισημαίνοντας ότι στους 800 ανθρώπους που εργάζονται εκεί θα προσφερθεί η δυνατότητα να μεταφερθούν στα κεντρικά γραφεία στο Λονδίνο.

 

Η εταιρία θα κλείσει τα γραφεία της BG στο Αμπερντίν και θα μεταφέρει τους 300 εργαζόμενους που απασχολούνται εκεί στα γραφεία της Shell στην πόλη μέχρι το τέλος του 2016. Μέχρι τα τέλη του 2017 θα έχουν κλείσει και τα γραφεία στο Μάντσεστερ.

 

Η Shell ανέφερε ότι θα προσφέρει τη δυνατότητα εθελούσιας εξόδου στα μέλη του προσωπικού που δεν είναι πρόθυμα να μεταφερθούν. Το πρόγραμμα θα είναι επίσης διαθέσιμο σε άλλους εργαζόμενους, από τμήματα όπως η εξερεύνηση, η παραγωγή και οι επιχειρήσεις τεχνολογίας.

 

Οποιοσδήποτε επιλέξει να συμμετάσχει στο πρόγραμμα θα περιληφθεί στις 10.000 προτεινόμενες περικοπές.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.