ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Κίνα: Απαγόρευση νέων εργοστασίων ηλεκτροπαραγωγής με άνθρακα

09:56 - 27 Απρ 2016 | Ειδήσεις
Κίνα: Απαγόρευση νέων εργοστασίων ηλεκτροπαραγωγής με άνθρακα
Την απαγόρευση της κατασκευής νέων εργοστασίων ηλεκτρικής ενέργειας με καύση άνθρακα, σε περιοχές με πλεόνασμα ενέργειας, ανακοίνωσε η κινεζική κυβέρνηση, με μια κίνηση που θα επηρεάσει τις αγορές άνθρακα που ήδη υποφέρουν.

Τα νέα μέτρα που σκιαγράφησε τη Δευτέρα η κινεζική Εθνική Επιτροπή Ανάπτυξης και Μεταρρυθμίσεων, υπερτονίζουν τη βαθιά ανησυχία της κυβέρνησης σχετικά με την πλεονάζουσα παραγωγική ικανότητα σε όλη την οικονομία της χώρας, εξαιτίας της αποδυνάμωσης της ζήτησης καθώς επιβραδύνεται η ανάπτυξη.

 

Το Πεκίνο έχει τονίσει και στο παρελθόν ότι σκοπεύει να αναχαιτίσει την πλεονάζουσα παραγωγική ικανότητα στην ενέργεια. Επιπλέον, η πιο αδύναμη ζήτηση για άνθρακα μέσα στην Κίνα θα μπορούσε να οδηγήσει σε μεγαλύτερες εξαγωγές. Η αυξημένη προσφορά θα μπορούσε να πιέσει προς τα κάτω τις τιμές και να πλήξει τους μεγάλους διεθνείς παραγωγούς άνθρακα.

 

Η παγκόσμια πτώση στα εμπορεύματα έχει αποδειχθεί ιδιαίτερα σκληρή για τις εταιρίες άνθρακα σε όλο τον κόσμο. Οι Peabody Energy και Arch Coal με έδρα το Σαιντ Λούις είναι μεταξύ των Αμερικανών παραγωγών που έκαναν κάνει αίτηση για πτώχευση τους τελευταίους μήνες, επιθυμώντας να ενταχθούν στο σχετικό Κεφάλαιο 11. Ιδιαίτερα στον αμερικανικό τομέα έχουν εξαλειφθεί 31.000 θέσεις εργασίας από το 2009, επισημαίνει το MarketWatch.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.