ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Συμβούλιο Ευρώπης: «Ναι στη δωρεά ανθρωπίνων οργάνων-Όχι στο εμπόριο τους»

13:01 - 27 Απρ 2016 | Ειδήσεις
Συμβούλιο Ευρώπης: «Ναι στη δωρεά ανθρωπίνων οργάνων-Όχι στο εμπόριο τους»
Ειδικευμένοι επιστήμονες απ όλο τον κόσμο, που συμμετείχαν στο διεθνές συνέδριο που διοργανώθηκε στην Μόσχα, από το Συμβούλιο της Ευρώπης και το Υπουργείο Υγείας της Ρωσικής Ομοσπονδίας, συναποφάσισαν, ομού μετά των διοργανωτών, ότι επιβάλεται να υπάρξει μία «χρυσή τομή», μεταξύ της προστασίας των ανθρωπίνων δικαιωμάτων και στα επιτεύγματα της ιατρικής, ιδιαίτερα στον τομέα της δωρεάς και μεταμόσχευσης ανθρωπίνων οργάνων.

Στην κοινή τους διακήρυξη αναγνωρίζουν ως αναγκαία την προώθηση της δωρεάς και μεταμόσχευσης ανθρωπίνων οργάνων, συμφωνούν ότι θα πρέπει να εκσυγχρονισθεί το υπάρχον νομικό πλαίσιο για την προστασία των ανθρωπίνων δικαιωμάτων των δωρητών και των συγγενών τους, καθώς και των ληπτών και τάσσονται μετά βδελυγμίας, κατά του εμπορίου ανθρωπίνων οργάνων.

 

Με την ευκαιρία του Συνεδρίου, η Ρωσία παρουσίασε το νέο νομοσχέδιο για τη δωρεά οργάνων και τη μεταμόσχευση, με βάση τα ισχύοντα στην Σύμβαση για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα και τη Βιοϊατρική και των πρόσθετων πρωτοκόλλων της σχετικά με τη μεταμόσχευση οργάνων και ιστών.

 

Οι ρωσικές αρχές δε, διαβεβαίωσαν ότι θα συμπράξουν στον διεθνη αγώνα που δίνεται, για την καταπολέμηση της εμπορίας ανθρωπίνων οργάνων.

 

Νίκος Ρούσσης

 

Στρασβούργο

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.