ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Ρέντσι: Αντίθετο με τους ευρωπαϊκούς κανονισμούς το σχέδιο της Αυστρίας

19:32 - 27 Απρ 2016 | Ειδήσεις
Ρέντσι: Αντίθετο με τους ευρωπαϊκούς κανονισμούς το σχέδιο της Αυστρίας
Το σχέδιο της Αυστρίας αντιβαίνει «με τρόπο επαίσχυντο στους ευρωπαϊκούς κανονισμούς, όπως επίσης στην Ιστορία, τη λογική και το μέλλον» δηλώνει ο Ματέο Ρέντσι κατακεραυνώνοντας την Βιέννη για την πρόθεση να κλείσει το πέρασμα Μπρένερ και να ανεγείρει μεθοριακό φράχτη 400 μέτρων για να αναχαιτίσει τις προσφυγικές-μεταναστευτικές ροές.

Σε ανακοίνωση που αναρτήθηκε στον δικτυακό του τόπο ο Ρέντσι επικαλέστηκε στοιχεία που δείχνουν ότι ο αριθμός των προσφύγων που έφθασαν στην Ιταλία διαπλέοντας τη Μεσόγειο δεν είναι μεγαλύτερος σε σύγκριση με το 2015 και το 2014 και υποστήριξε ότι ακριβώς αυτά τα στοιχεία αποδεικνύουν ότι ο συναγερμός που έχει κηρυχθεί για το προσφυγικό και μεταναστευτικό ζήτημα είναι «υπερβολικός».

 

Η Αυστρία έχει ήδη αρχίσει κατασκευαστικές εργασίες στα σύνορα ώστε να καταστεί δυνατή η πραγματοποίηση ελέγχων εάν, όπως δηλώνει η Βιέννη, το καταστήσει απαραίτητο η άφιξη μεγάλου αριθμού μεταναστών.

 

Η εφημερίδα Tiroler Tageszeitung έγραψε την Τετάρτη επικαλούμενη τον αρχηγό της αστυνομίας της επαρχίας του Τιρόλου Χέλμουτ Τόματς ότι πρόθεση της Βιέννης είναι να ανεγείρει μεθοριακό φράχτη μήκους 400 μέτρων στο πέρασμα του Μπρένερ.

 

Το αν θα κατασκευαστεί ο φράκτης, θα εξαρτηθεί από την προθυμία της Ιταλίας να συνεργαστεί, δήλωσε ο Χέλμουτ Τόματς, σύμφωνα πάντα με την εφημερίδα.

Εκπρόσωπος της αστυνομίας του Τιρόλου είπε ότι δεν μπορεί άμεσα να επιβεβαιώσει το δημοσίευμα.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.