ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Η Fed διατήρησε αμετάβλητα τα επιτόκια

21:29 - 27 Απρ 2016 | Ειδήσεις
Η Fed διατήρησε αμετάβλητα τα επιτόκια
Σταθερά παρέμειναν τα επιτόκια της FED στο 0,25 με 0,5% ενώ αξιωματούχοι της διεμήνυσαν ότι είναι ανοιχτοί σε μία αύξηση τον Ιούνιο, επισημαίνοντας την βελτίωση στις παγκόσμιες χρηματοοικονομικές αγορές και στην αγορά απασχόλησης.

Η επιτροπή καθορισμού της νομισματικής πολιτικής (FOMC) της κεντρικής τράπεζας ανέφερε πως η αγορά απασχόλησης έχει βελτιωθεί περαιτέρω παρά την πρόσφατη οικονομική επιβράδυνση.

 

«Οι συνθήκες στην αγορά απασχόλησης έχουν βελτιωθεί περαιτέρω παρά το γεγονός ότι η οικονομική δραστηριότητα φαίνεται να έχει επιβραδυνθεί» επισήμανε η FOMC. «H ανάπτυξη στις δαπάνες των νοικοκυριών έχει μετριαστεί, αν και το πραγματικό εισόδημα των νοικοκυριών έχει αυξηθεί με σταθερό ρυθμό και η καταναλωτική εμπιστοσύνη παραμένει σε υψηλά επίπεδα» σημείωσε.

 

Tόνισε ακόμα πως συνεχίζει να παρακολουθεί τους αντίθετους ανέμους από την παγκόσμια οικονομία, αλλά απέσυρε μια φράση που είχε συμπεριλάβει στην προηγούμενη ανακοίνωση της σχετικά με τους κινδύνους που δημιουργούν.

 

«Η επιτροπή συνεχίζει να παρακολουθεί στενά τους δείκτες για τον πληθωρισμό και τις παγκόσμιες οικονομικές και χρηματοπιστωτικές εξελίξεις» σημειώνεται στην ανακοίνωση.

 

Η επιτροπή επανέλαβε πως η αύξηση των επιτοκίων θα γίνει με σταδιακό ρυθμό.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.