ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Yahoo:Απογοήτευσαν τους αναλυτές αποτελέσματα και προβλέψεις

11:30 - 24 Ιαν 2007 | Ειδήσεις
Απογοήτευσαν τους αναλυτές τόσο τα οικονομικά αποτελέσματα της Yahoo για το δ΄ τρίμηνο του 2006 όσο και οι προβλέψεις της εταιρείας για το 2007.

Σύμφωνα με ανακοίνωση της Yahoo, το δ΄ τρίμηνο τα κέρδη κατέγραψαν κατακόρυφη πτώση 61% φτάνοντας τα 269 εκατ. δολάρια από 683 εκατ. δολ. σε σύγκριση με τον προηγούμενο χρόνο. Το ίδιο διάστημα οι πωλήσεις ανέβηκαν 15% διαμορφούμενες σε 1,23 δισ. δολ, εξαιρουμένων ωστόσο των δαπανών που αφορούν «πληρωμές» σε εταιρείες με τις οποίες ο όμιλος συνεργάζεται. Παρά τις ενισχυμένες πωλήσεις, η αύξηση των πωλήσεων ήταν η χαμηλότερη σε διάστημα επτά χρόνων.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση, η μεγάλη πτώση οφείλεται στις καθυστερήσεις στο πιο πρόσφατο λογισμικό της διαφήμισης στο ίντερνετ, καθώς και στην ανεπιτυχή προσπάθεια της εταιρείας να διατηρηθεί στο ίδιο επίπεδο με το Google όσον αφορά τις μηχανές αναζήτησης στο διαδίκτυο.

Δυσοίωνες είναι οι προβλέψεις και για το 2007, σύμφωνα με την ίδια ανακοίνωση. Πιο αναλυτικά, για το πρώτο τρίμηνο, τα καθαρά έσοδα εκτιμάται ότι θα κυμανθούν στα 1,12 –1,23 δισ. δολ., σε επίπεδα χαμηλότερα των εκτιμήσεων των αναλυτών, οι οποίοι προβλέπουν άνοδο 1,28 δισ. δολ, ενώ ο κύκλος εργασιών θα είναι μεταξύ 4,95 –5,45 δισ. δολ. Οι αναλυτές προβλέπουν αντίστοιχα κύκλο εργασιών στα 5,44 δισ. δολ.

Σημειώνεται, ωστόσο, ότι παρά τα αρνητικά οικονομικά αποτελέσματα της Yahoo το δ΄ τρίμηνο και των επίσης αρνητικών προβλέψεων, η μετοχή ανέβηκε, μετά τη δήλωση του Διευθύνοντος Συμβούλου κ. Terry Semel, ο οποίος δεσμεύθηκε ότι θα παρουσιάσει τον προσεχή μήνα νέο λογισμικό διαφήμισης, στο πλαίσιο της προσπάθειας της εταιρείας να μειώσει τη «διαφορά» με την Google.

 


 

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.