ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Στα ακίνητα «στοιβάζουν» τα λεφτά τους τα κρατικά επενδυτικά ταμεία

14:32 - 28 Απρ 2016 | Ειδήσεις
Στα ακίνητα «στοιβάζουν» τα λεφτά τους τα κρατικά επενδυτικά ταμεία
Η αγορά ακινήτων μονοπωλεί το ενδιαφέρον των κρατικών επενδυτικών ταμείων (SWFs), καθώς οι αγορές μετοχών παραμένουν σε πολύ μεγάλο βαθμό απρόβλεπτες, τόνισαν σήμερα αναλυτές του Sovereign Wealth Fund Institute.

«Αναζητούν μακροπρόθεσμες επενδύσεις όπου μπορούν να ''κλειδώσουν'' τα κεφάλαιά τους και να μην αναγκάζονται να επανεπενδύουν συνεχώς», εξήγησε μιλώντας στο CNBC ο Michael Maduell, πρόεδρος του ινστιτούτου που αναλύει τις επενδύσεις των ιδιοκτητών δημόσιων περιουσιακών στοιχείων όπως είναι τα SWFs και άλλοι κυβερνητικοί επενδυτές.

Οχήματα όπως συνταξιοδοτικά ταμεία και ιδρύματα επίσης αυξάνουν τις επενδύσεις σε ακίνητα και υποδομή, ανέφερε ο αναλυτής, επικαλούμενος το παράδειγμα του νορβηγικού συνταξιοδοτικού ταμείου της Νορβηγίας –του μεγαλύτερου κρατικού στον κόσμο- που έχει αυξήσει τις τοποθετήσεις σε ακίνητα, ερευνά τις αγορές ακινήτων στην Ασία και ανοίγει γραφεία σε Τόκιο και Σιγκαπούρη.

 

Παρά τις αβέβαιες προοπτικές για την αγορά, τα κρατικά επενδυτικά ταμεία έχουν αυξήσει τη διαχείριση περιουσιακών στοιχεία κατά 200 δισ. δολάρια σε σχέση με πέρυσι, σε 6,5 τρισ. το Μάρτιο του 2016, ανέφερε σε πρόσφατη έκθεση ο πάροχος πληροφοριών Preqin.

Με τη μεταστροφή στην αγορά ακινήτων και σε άλλες πιο σταθερές επενδύσεις, τα funds εμπορευμάτων έχουν πληγεί με τις εκμεταλλεύσεις των SWFs να πέφτουν κατά 50% το Μάρτιο, σύμφωνα με την έρευνα του Preqin.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.