ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Τσαβούσογλου: Η Τουρκία έτοιμη για ταξίδια χωρίς θεώρηση διαβατηρίου

13:02 - 04 Μαϊ 2016 | Ειδήσεις
Τσαβούσογλου: Η Τουρκία έτοιμη για ταξίδια χωρίς θεώρηση διαβατηρίου
H Τουρκία είναι στο στάδιο της ολοκλήρωσης των αναγκαίων εργασιών για να διασφαλίσει τα ταξίδια χωρίς θεώρηση διαβατηρίου για τους πολίτες της στην Ευρωπαϊκή Ένωση, συμπεριλαμβανομένων των αλλαγών που απαιτούνται στα τουρκικά διαβατήρια, δήλωσε σήμερα ο υπουργός Εξωτερικών Μεβλούτ Τσαβούσογλου.

Τα σχόλια του επικεφαλής της τουρκικής διπλωματίας, που μεταδόθηκαν από το τηλεοπτικό δίκτυο NTV, διατυπώθηκαν ενόψει της αναμενόμενης σήμερα ανακοίνωσης της Ευρωπαϊκής Επιτροπής ότι η Άγκυρα πληροί σε μεγάλο βαθμό τα κριτήρια για την απελευθέρωση της θεώρησης διαβατηρίων στο πλαίσιο της συμφωνίας με τις Βρυξέλλες για τη μείωση της μεταναστευτικής ροής προς την Ευρώπη.


Αναφερόμενος στην τζιχαντιστική οργάνωση Ισλαμικό Κράτος, ο Τσαβούσογλου είπε ότι οι μαχητές του ΙΚ πρέπει αμέσως να απωθηθούν από μια περιοχή στη Συρία που είναι κοντά στα τουρκικά σύνορα και ότι εργάζεται για να επιτευχθεί αυτό.


"Πρέπει αμέσως να γίνει εκκαθάριση της περιοχής Μανμπίτζ, νότια, και κάνουμε τις απαραίτητες εργασίες για αυτό", δήλωσε σε σχόλιά του μιλώντας για την πόλη της βόρειας Τουρκίας που χρησιμοποιείται ως οδός εφοδιασμού από την εξτρεμιστική σουνιτική οργάνωση.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.