ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Έντονη φημολογία για επικείμενη παραίτηση Νταβούτογλου

16:03 - 04 Μαϊ 2016 | Ειδήσεις
Έντονη φημολογία για επικείμενη παραίτηση Νταβούτογλου
Κρίσιμη θεωρούν τουρκικά ΜΜΕ την συνάντηση που θα έχουν αργά το απόγευμα σήμερα ο Πρωθυπουργός της Τουρκίας, Αχμέτ Νταβούτογλου και ο Πρόεδρος, Ταγίπ Ερντογάν, η σχέση των οποίων έχει έρθει σε ρήξη κατόπιν αντιπαραθέσεων σε σειρά θεμάτων εσωτερικής και εξωτερικής πολιτικής.

Ο κ. Νταβούτογλου στη συνεδρίαση της κοινοβουλευτικής ομάδας του ΑΚΡ ξεκαθάρισε ότι είναι έτοιμος να αποχωρήσει για να μην δεχθεί πλήγμα το συντηρητικό κίνημα της Τουρκίας. Σήμερα ο Ταγίπ Ερντογάν μιλώντας στην 25η Σύνοδο των Κοινοταρχών ανέφερε ότι τα αξιώματα είναι ένα μέσο για να προσφέρεις στον άνθρωπο, αναφορά που θεωρήθηκε προμήνυμα του Τούρκου Προέδρου προς τον Πρωθυπουργό, ώρες πριν την συνάντηση. «Είτε είστε κοινοτάρχες, είτε δήμαρχοι, Βουλευτές, Πρωθυπουργός ή Πρόεδρος, η καρδιά και το μυαλό σας πρέπει να δουλεύει προς εξυπηρέτηση του έθνους. Αυτοί που κατέχουν τα αξιώματα για να εξυπηρετούν τις δικές τους ιδεολογικές εμμονές και τα δικά τους οφέλη, καταστρέφουν αντί να ενισχύουν την ενότητα της Τουρκίας».

 

Να σημειωθεί ότι η συνάντηση ήταν προγραμματισμένη για αύριο αλλά χθες ανακοινώθηκε ότι θα πραγματοποιηθεί σήμερα, μια μέρα νωρίτερα. Κάποιες ιστοσελίδες κάνουν αναφορά ακόμη και σε ενδεχόμενο παραίτησης Νταβούτογλου σήμερα ενώ η εφημερίδα Σοτζιού στην ιστοσελίδα της έχει δημοσκόπηση με το ερώτημα εάν πρέπει σήμερα να παραιτηθεί ο κ. Νταβούγλου ή όχι. Το πρώτο χτύπημα στον Νταβούτογλου Και ξαφνικά, την τελευταία εβδομάδα, το ανώτερο κομματικό όργανο του κυβερνώντος κόμματος Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης (ΑΚΡ) αφαίρεσε από τον Αχμέτ Νταβούτογλου, τον πρόεδρο του κόμματος, το δικαίωμα να διορίζει τους υπεύθυνους του ΑΚΡ στην επαρχία και τις περιφέρειες. Αυτή η αιφνιδιαστική απόφαση εξελήφθη ως το πρώτο χτύπημα μια εκστρατείας που ξεκινάει εναντίον του. Ο Αχμέτ Νταβούτογλου είναι επίσημα πρόεδρος του ΑΚΡ αλλά ο Ερντογάν, ο οποίος βρίσκεται υπεράνω όλων ως πρόεδρος της δημοκρατίας, διαθέτει αποκλειστικότητα στα ερίσματα του κόμματος που ίδρυσε ο ίδιος το 2001. «Υπάρχει έδαφος για διαμάχες οι οποίες ξεκίνησαν ήδη» δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο ο Ιλτέρ Τουράν, καθηγητής Πολιτικών Επιστημών στο Πανεπιστήμιο Bilgi, της Κωνσταντινούπολης.

 

«Προφανώς πρόκειται για δύο φιλόδοξους πολιτικούς, επομένως υπάρχουν αρκετοί λόγοι για να σκεφτεί κανείς ότι ξεκινάει μάχη εξουσίας στο εσωτερικό του κυβερνώντος κόμματος», πρόσθεσε.

 


Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.