ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Αυστραλία: Αυξήθηκαν οι πωλήσεις λιανικής τον Μάρτιο

10:18 - 05 Μαϊ 2016 | Ειδήσεις
Αυστραλία: Αυξήθηκαν οι πωλήσεις λιανικής τον Μάρτιο
Οι πωλήσεις λιανικής της Αυστραλίας σημείωσαν άνοδο τον Μάρτιο αποτυπώνοντας την ισχυρή καταναλωτική εμπιστοσύνη και την βελτίωση των συνθηκών της αγοράς εργασίας.

Οι πωλήσεις λιανικής αυξήθηκαν 0,4% τον Μάρτιο σε σχέση με τον Φεβρουάριο, έναντι της ανόδου 0,3% που ανέμεναν οι οικονομολόγοι.

Οι πωλήσεις για τον Φεβρουάριο αναθεωρήθηκαν ανοδικά στο 0,1% έναντι προηγούμενης εκτίμησης που έκανε λόγο για μηδενική μεταβολή, όταν ανακοινώθηκαν αρχικά τα στοιχεία.

Οι πωλήσεις λιανικής στο α΄ τρίμηνο αυξήθηκαν 0,5% σε σχέση με το δ΄ τρίμηνο του προηγουμένου έτους. Οι οικονομολόγοι ανέμεναν άνοδο 0,7% στο α΄ τρίμηνο.

Επίσης, το προσαρμοσμένο εμπορικό έλλειμμα τον Μάρτιο συρρικνώθηκε στα 2,16 δισ. δολάρια Αυστραλίας από το έλλειμμα των 3,04 δισ. δολαρίων Αυστραλίας τον Φεβρουάριο.

Τα στοιχεία είναι χαμηλότερα από τις εκτιμήσεις των αναλυτών για έλλειμμα 2,9 δισ. δισ. δολάρια. Η αξία των εξαγωγών αυξήθηκε 4% τον Μάρτιο σε σχέση με τον Φεβρουάριο, ενώ η αξία των εισαγωγών αυξήθηκε 1% στην αντίστοιχη περίοδο.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.