ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Τραμπ: «Ναι» στα χαμηλά επιτόκια- Θα αντικαταστήσω τη Γέλεν

19:44 - 05 Μαϊ 2016 | Ειδήσεις
Τραμπ: «Ναι» στα χαμηλά επιτόκια- Θα αντικαταστήσω τη Γέλεν
Την άποψή του υπέρ των χαμηλών επιτοκίων επανέλαβε μια φορά ακόμα ο Ντόναλντ Τραμπ, μιλώντας στο CNBC, ενώ τόνισε ότι πιθανόν θα αντικαταστήσει τη Τζάνετ Γέλεν όταν λήξει η θητεία της στη Fed, εάν εκλεγεί πρόεδρος των ΗΠΑ.

«Δεν έχω απολύτως τίποτα εναντίον της Τζάνετ Γέλεν. Πιστεύω ότι έχει κάνει τη δουλειά της», είπε ο πιθανός νικητής του χρίσματος των Ρεπουμπλικανών σε τηλεφωνική συνέντευξη που παραχώρησε. «Δεν την γνωρίζω. Είναι πολύ ικανό άτομο. Άνθρωποι που γνωρίζω την έχουν σε μεγάλη εκτίμηση. Αλλά δεν είναι Ρεπουμπλικανή», πρόσθεσε.

 

Ο Τραμπ επιχειρηματολόγησε υπέρ των χαμηλών επιτοκίων ώστε να διατηρηθεί διαχειρίσιμο το δημόσιο χρέος ύψους 19 τρισ. δολαρίων. Αποκαλώντας τον εαυτό του «βασιλιά του χρέους» στις επιχειρηματικές συναλλαγές του, προειδοποίησε ότι το δημόσιο χρέος θα γινόταν ενοχλητικό εάν το κόστος δανεισμού αυξηθεί.

 

«Καταβάλουμε πολύ χαμηλό επιτόκιο. Τι θα συμβεί εάν αυτό το επιτόκιο ανέβει 2, 3, 4, μονάδες;», διερωτήθηκε. «Δεν θα έχουμε χώρα», απάντησε. Οι ΗΠΑ θα πρέπει να αναχρηματοδοτήσουν το μακροπρόθεσμο χρέος, συμπλήρωσε.

 

«Χρειαζόμαστε χρήματα για την ανοικοδόμηση των υποδομών της χώρας» είπε και τάχθηκε κατά της σπατάλης τρισεκατομμυρίων δολαρίων σε πολέμους στη Μέση Ανατολή τη στιγμή που οι αμερικανικοί δρόμοι, οι γέφυρες, τα συστήματα μαζικής μεταφοράς και τα αεροδρόμια καταρρέουν.

 

Επίσης επανέλαβε ότι θα επαναδιαπραγματευθεί τις εμπορικές συμφωνίες της χώρας. Όπως είπε η Κίνα σκοτώνει το αμερικανικό εμπόριο με τη χειραγώγηση του νομίσματός της. «Επομένως δεν κατηγορώ την Κίνα. Εύχομαι ο λαός μας να σκεφτόταν με τον ίδιο τρόπο. Κατηγορώ την ηγεσία μας. Είναι ανίκανη».

 

Αναφορικά με τη μετανάστευση ο Τραμπ είπε ότι οι πολιτικές τους δεν θα συρρικνώσουν την οικονομία.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.