ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Άρση του πολιτικού αδιεξόδου στην Ιρλανδία;

22:01 - 05 Μαϊ 2016 | Ειδήσεις
Άρση του πολιτικού αδιεξόδου στην Ιρλανδία;
Ελπίδες για άρση του πολιτικού αδιεξόδου διαφαίνονται στην Ιρλανδία, όπου σύμφωνα με το διεθνές ειδησεογραφικό πρακτορείο Reuters η Βουλή της χώρας συνεχίζει να αδυνατεί να διαμορφώσει μια κυβέρνηση συνεργασίας εννέα ολόκληρους μήνες μετά τις ιρλανδικές εθνικές εκλογές της 26ης Φεβρουαρίου 2016.

Σύμφωνα με δηλώσεις του Ιρλανδού υπηρεσιακού υπουργού Εξωτερικών, Charlie Flanagan, την Πέμπτη 5 Μαΐου 2016, ακόμα δεν έχει υπάρξει πολιτική λύση στο πρόβλημα, παρά τις αναφορές του Τύπου περί επίτευξης συμφωνίας μεταξύ του κόμματος Fine Gael του Ιρλανδού πρωθυπουργού, Enda Kenny και ανεξάρτητων βουλευτών.


Πάντως, ο Flanagan εμφανίστηκε αισιόδοξος, ότι το κόμμα του δεν αποκλείεται να καταφέρει να εξασφαλίσει τις συναινετικές ψήφους έξι ανεξάρτητων βουλευτών, οι οποίες απαιτούνται για τον σχηματισμό κυβέρνησης, που θα μπορούσε να λάβει ψήφο εμπιστοσύνης από τη Βουλή ακόμα και αύριο Παρασκευή 6/5.
Ο John Halligan, ένας εκ των έξι ανεξάρτητων βουλευτών με τους οποίους βρίσκεται σε προχωρημένες συζητήσεις συνεργασίας το Fine Gael, δήλωσε ότι μια συμφωνία θα μπορούσε να επιτευχθεί «στις επόμενες λίγες ώρες».

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.