ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Reuters: Υποχώρησαν τον Απρίλιο οι κινεζικές εισαγωγές και εξαγωγές

16:44 - 08 Μαϊ 2016 | Ειδήσεις
Reuters: Υποχώρησαν τον Απρίλιο οι κινεζικές εισαγωγές και εξαγωγές
Πέραν του προσδοκώμενου υποχώρησαν τον Απρίλιο οι κινεζικές εισαγωγές και εξαγωγές, καταδεικνύοντας τη χαμηλή καταναλωτική ζήτηση, τόσο στο εσωτερικό της χώρας, όσο και στο εξωτερικό, και μειώνοντας τις ελπίδες για ανάταση της οικονομίας της χώρας.

Όπως αναφέρει το Reuters, οι εξαγωγές υποχώρησαν κατά 1,8% σε σχέση με τον περσινό Απρίλιο, σύμφωνα με τα στοιχεία της Γενικής Διεύθυνσης Τελωνείων, ανατρέποντας την μικρή περίοδο οικονομικής ανάκαμψης που σημειώθηκε τον Μάρτιο.

 

Στο ίδιο μήκος κύματος κινήθηκαν και οι κινεζικές εισαγωγές, οι οποίες μειώθηκαν κατά 10,9% σε σχέση με το αντίστοιχο διάστημα του 2015, γεγονός που οριοθετεί τον 18ο συνεχόμενο μήνα συρρίκνωσης των εισαγωγών και υποδηλώνει ότι η εγχώρια ζήτηση παραμένει σε χαμηλά επίπεδα, παρά τις προσπάθειες τόνωσης της κατανάλωσης.

 

Οι κινεζικές εξαγωγές προς τις ΗΠΑ- τον μεγαλύτερο εμπορικό εταίρο της ασιατικής χώρας- υποχώρησαν κατά 9,3%, σε σχέση με τον περσινό Απρίλιο. Στον αντίποδα, τα στοιχεία έδειξαν αύξηση 3,2% των εξαγωγών προς της Ευρωπαϊκή Ένωση.    

 

Η κυβέρνηση της Κίνας έχει δεσμευτεί να λάβει μέτρα για την ενίσχυση των εξαγωγών, μεταξύ των οποίων περιλαμβάνεται η ενθάρρυνση του τραπεζικού δανεισμού, η επέκταση της ασφάλισης των εξαγωγικών πιστώσεων και η αύξηση φορολογικών εκπτώσεων για κάποιες εταιρίες.

 

Παρόλα αυτά, τον Απρίλιο το κινεζικό εμπορικό ισοζύγιο είχε πλεόνασμα 45,56 δισ. δολάρια, κόντρα στις προβλέψεις που το ήθελαν στα 40 δισ. ευρώ.  

Τελευταία τροποποίηση στις 15:08 - 08 Μαϊ 2016
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.