ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Παρίσι: Συνάντηση Τζον Κέρι- Ζαν Μαρκ Ερό για τη Συρία

12:13 - 09 Μαϊ 2016 | Ειδήσεις
Παρίσι: Συνάντηση Τζον Κέρι- Ζαν Μαρκ Ερό για τη Συρία
Ο υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ Τζον Κέρι θα συναντηθεί σήμερα με τον Γάλλο ομόλογό του Ζαν-Μαρκ Ερό στο Παρίσι για συνομιλίες που θα αφορούν τη Συρία και την Ουκρανία μεταξύ άλλων θεμάτων.

Ο επικεφαλής της αμερικανικής διπλωματίας αρχίζει σήμερα τετραήμερη επίσκεψη στη Γαλλία και τη Βρετανία.


"Στο Παρίσι, ο υπουργός Εξωτερικών Τζον Κέρι θα συναντηθεί στις 9 και 10 Μαΐου με τον ομόλογό του της Γαλλίας όπου θα έχουν διμερείς συνομιλίες για σειρά θεμάτων, μεταξύ των οποίων η Συρία και η Ουκρανία", δήλωσε ο αναπληρωτής εκπρόσωπος του Στέιτ Ντιπάρτμεντ Μαρκ Τόνερ κατά τη διάρκεια της ενημέρωσης του Τύπου την περασμένη εβδομάδα.


Σύμφωνα με το γαλλικό υπουργείο Εξωτερικών, η ειρηνευτική διαδικασία στη Μέση Ανατολή θα συζητηθεί από τους επικεφαλής της διπλωματίας σε γεύμα εργασίας.
Σύμφωνα με τον Τόνερ, ο Κέρι θα ταξιδέψει στη συνέχεια στη Βρετανία στις 10- 12 Μαΐου, όπου θα ηγηθεί της αμερικανικής αντιπροσωπείας στη σύνοδο για την πάταξη της διαφθοράς που θα διεξαχθεί την Πέμπτη στο Λονδίνο. Ο επικεφαλής του Στέιτ Ντιπάρτμεντ θα επισκεφθεί επίσης το Πανεπιστήμιο της Οξφόρδης και θα έχει διμερείς συνομιλίες με τον βρετανό υπουργό Εξωτερικών Φίλιπ Χάμοντ.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.