ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Νότα Αισιοδοξίας στο Νταβός

12:19 - 25 Ιαν 2007 | Ειδήσεις
Με ευοίωνες προβλέψεις των οικονομολόγων για ένα καλό 2007 με ισχυρή οικονομική ανάπτυξη σε παγκόσμιο επίπεδο ξεκίνησε η πρώτη μέρα του Παγκόσμιου Οικονομικού Φόρουμ.

Οι ειδικοί εκτιμούν πως η ανάπτυξη στην Ευρώπη και στην περιοχή Ασίας-Ειρηνικού θα ισορροπήσει μία πιθανή επιβράδυνση στις Ηνωμένες Πολιτείες, επισημαίνουν ωστόσο πως η ασθενής αγοράς ακινήτων στις ΗΠΑ, οι αυξανόμενες τιμές πετρελαίου και τα αναρριχόμενα επιτόκια συνιστούν κινδύνους για μια υγιή οικονομική ανάπτυξη.

Την έναρξη του συνεδρίου κήρυξε η Προεδρεύουσα του Συμβουλίου της ΕΕ ’νγκελα Μέρκελ, η οποία απηύθυνε κάλεσμα στους ηγέτες της Δύσης να πείσουν τους ψηφοφόρους για τα οφέλη της παγκοσμιοποίησης. Δεν παρέλειψε ωστόσο, να κάνει εκτενή αναφορά και στην άλλη όψη…του «νομίσματος».

«Αυτό που για ορισμένους αποτελεί ευκαιρία, για άλλους μεταφράζεται σε φόβο», δήλωσε η Μέρκελ καλώντας τους πολιτικούς να σχηματίσουν ένα πλαίσιο που διασφαλίζει ότι η παγκοσμιοποίηση θα είναι δίκαιη για όλους.

Η Γερμανίδα καγκελάριος εξέφρασε ακόμη την ελπίδα ότι η συνάντηση των Υπουργών Εμπορίου από περισσότερες από 30 χώρες θα μπορέσουν να δώσουν νέα πνοή στην απελευθέρωση του διεθνούς εμπορίου, γεγονός που θα λειτουργήσει προς όφελος όλων.

Ο πήχης όμως των προσδοκιών για μια επιτυχημένη συνάντηση των ισχυρών δυνάμεων, μετά την κατάρρευση του «Κύκλου της Ντόχα» έχει τεθεί χαμηλά, καθώς είναι «νωπές» οι μνήμες από την αποτυχία των προγενέστερων διαπραγματεύσεων.

 

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.