ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Ερντογάν: Σκοτώσαμε πάνω από 3.000 τζιχαντιστές

13:52 - 11 Μαϊ 2016 | Ειδήσεις
Ερντογάν: Σκοτώσαμε πάνω από 3.000 τζιχαντιστές
«Καμία άλλη χώρα δεν πολεμάει το Ισλαμικό Κράτος όπως η Τουρκία που έχει σκοτώσει 3.000 μαχητές του στη Συρία και το Ιράκ» δήλωσε σήμερα ο Τούρκος πρόεδρος, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

Το κράτος μέλος αυτό του ΝΑΤΟ είχε δεχθεί επικρίσεις στα πρώτα στάδια του πολέμου στη Συρία ότι δεν σταματούσε τους ξένους μαχητές που περνούσαν τα σύνορά του για να ενταχθούν στις τάξεις του Ισλαμικού Κράτους.


Η Τουρκία έχει στο μεταξύ δηλώσει ότι χρειάζεται περισσότερη βοήθεια από τους δυτικούς της συμμάχους στη μάχη κατά του Ισλαμικού Κράτους, ιδιαίτερα κοντά στα σύνορα με τη Συρία, όπου η τουρκική πόλη Κιλίς έχει πληγεί επανειλημμένως από πυραύλους.


Την ίδια ώρα οι ένοπλες δυνάμεις της Τουρκίας ανακοίνωσαν σήμερα ότι 11 μαχητές του Εργατικού Κόμματος του Κουρδιστάν (PKK) σκοτώθηκαν χθες από αεροπορικές επιδρομές που πραγματοποίησαν οι τουρκικές δυνάμεις στην επαρχία Χακάρι, στη νοτιοανατολική Τουρκία, και στο βόρειο Ιράκ.


Επίσης από τις χθεσινές επιχειρήσεις των δυνάμεων ασφαλείας στη νοτιοανατολική Τουρκία σκοτώθηκαν 3 μαχητές του PKK στην Νουσαϊμπίν και 4 στην Σιρνάκ, ανεβάζοντας σε περίπου 700 τον συνολικό αριθμό των μαχητών του PKK που έχουν χάσει τη ζωή τους στις δύο αυτές πόλεις από τις επιχειρήσεις των τελευταίων μηνών.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.