ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Kuroda (BoJ): Θα μπορούσαμε να χαλαρώσουμε την πολιτική εάν χρειαστεί

09:41 - 12 Μαϊ 2016 | Ειδήσεις
Kuroda (BoJ): Θα μπορούσαμε να χαλαρώσουμε την πολιτική εάν χρειαστεί
Η Κεντρική Τράπεζα της Ιαπωνίας (BoJ) θα μπορούσε ακόμη «να χαλαρώσει σημαντικά τη νομισματική πολιτική της» εάν παραστεί ανάγκη, δήλωσε ο διοικητής της κεντρικής τράπεζας της Ιαπωνίας, Haruhiko Kuroda, σε συνέντευξή του στη γερμανική εφημερίδα Borsen-Zeitung.

Ο Kuroda δήλωσε ότι οι επιδράσεις της ποσοτικής και ποιοτικής χαλάρωσης (QQE) μαζί με τα αρνητικά επιτόκια, είναι ήδη «πολύ σαφείς» στις αγορές, αλλά «πρέπει να περιμένουμε λίγους μήνες για να δούμε τις επιπτώσεις στην πραγματική οικονομία», αναφέρει η Borsen Zeitung.

 

Αναφερόμενος στην αναβολή της επίτευξης του στόχου της BoJ για πληθωρισμό 2%, ο Kuroda επαναδιατύπωσε τη σημασία των ενεργειακών τιμών.

Εάν αφαιρεθεί η ενέργεια και τα φρέσκα τρόφιμα, ο πληθωρισμός διαμορφώνεται περί το 1%.

 

Ο Kuroda δήλωσε επίσης ότι η πρόσφατη ισχύ του γεν δεν είναι αποτέλεσμα της πολιτικής της BoJ. «Αφού εισάγαμε το αρνητικό επιτόκιο, το γεν αρχικά υποχώρησε», δήλωσε. Αλλά στη συνέχεια, η αβεβαιότητα για την κινεζική οικονομία, οι ασθενείς πετρελαϊκές τιμές και οι μειωμένες προσδοκίες για τις αυξήσεις στα επιτόκια από τις ΗΠΑ, οδήγησαν στην ανατίμηση του γεν.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.