ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Γέλεν: Δεν αποκλείονται τα αρνητικά επιτόκια

20:17 - 13 Μαϊ 2016 | Ειδήσεις
Γέλεν: Δεν αποκλείονται τα αρνητικά επιτόκια
Δεν απέκλεισε την χρήση αρνητικών επιτοκίων από την πλευρά της Fed η επικεφαλής της Τζάνετ Γέλεν στην επιστολή της προς τον εκπρόσωπο των ΗΠΑ Brad Sherman, που δόθηκε σήμερα στη δημοσιότητα. Ωστόσο η Γέλεν ξεκαθάρισε πως μια τέτοια κίνηση θα πρέπει να μελετηθεί προσεκτικά.

«Αν και δεν θα απέκλεια εντελώς τη χρήση αρνητικών επιτοκίων σε κάποιο μελλοντικό πολύ δυσμενές σενάριο, οι φορείς χάραξης της νομισματικής πολιτικής θα πρέπει να εξετάσουν ένα ευρύ φάσμα θεμάτων πριν την πρόσληψη αυτού του εργαλείου στις ΗΠΑ καθώς η χρήση του μπορεί να έχει απρόβλεπτες συνέπειες» αναφέρει στην επιστολή της, σύμφωνα με το πρακτορείο Marketwatch.

 

Παράλληλα, η επικεφαλής της Fed σημείωσε ότι αναμένει πως η οικονομία θα ενισχυθεί και ότι ο πληθωρισμός θα επιστρέψει στο στόχο του 2% που έχει θέσει η Fed με την «πάροδο του χρόνου».

 

«Αν το οικονομικό outlook εξελιχθεί με έναν απροσδόκητο τρόπο η Fed θα προσαρμόσει την πολιτική της κατάλληλα για την προώθηση των μακροχρόνιων στόχων ως προς την μέγιστη απασχόληση και τη σταθερότητα των τιμών» συμπληρώνει.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.