ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Moody's: Οι Ολυμπιακοί δεν θα βοηθήσουν την οικονομία της Βραζιλίας

09:58 - 17 Μαϊ 2016 | Ειδήσεις
Moody's: Οι Ολυμπιακοί δεν θα βοηθήσουν την οικονομία της Βραζιλίας
Οι Ολυμπιακοί Αγώνες που θα διεξαχθούν φέτος στο Ρίο ντε Τζανέιρο δεν θα βοηθήσουν πολύ την οικονομία της Βραζιλίας, παρότι ορισμένες εταιρείες θα έχουν σημαντικά οφέλη, εκτιμά ο Moody's Investors Service, σύμφωνα με έκθεσή της που δημοσιεύτηκε σήμερα.

Ο οίκος αξιολόγησης εστίασε στον αντίκτυπο των Αγώνων στον τουρισμό και ιδιαίτερα στους 350.000 θεατές που αναμένει η κυβέρνηση να επισκεφθούν την πρωτεύουσα της ομώνυμης πολιτείας τον Αύγουστο, αλλά και κατά τη διάρκεια των Παραολυμπιακών Αγώνων το Σεπτέμβριο.

 

Ο Moody's δεν εξέτασε τις πιθανές επιπτώσεις από την εξάπλωση του ιού Ζίκα, στις οποίες έχουν επικεντρωθεί οι οικονομικοί αναλυτές. Κάποιοι αθλητές έχουν εκφράσει ανησυχίες ενόψει του ταξιδιού τους στη χώρα, ενώ τουλάχιστον ένας ειδικός δημόσιας υγείας έχει κάνει έκκληση για μεταφορά των Αγώνων.

 

Χωρίς να αναφερθούν στην εξάπλωση του Ζίκα, οι αναλυτές του οίκου με επικεφαλής την Barbara Mattos τόνισαν ότι η αυξημένη λιανική δραστηριότητα και η δαπάνη από τους τουρίστες με ξένα νομίσματα θα ωφελήσουν την Cielo που επεξεργάζεται τις ηλεκτρονικές πληρωμές, την Localiza Rent a Car, επίσημη εταιρία ενοικίασης αυτοκινήτων για τους Αγώνες, και το Latam Airlines Group, επίσης επίσημη αεροπορική εταιρία για τα μέλη της Ολυμπιακής Επιτροπής.

 

Πιο πολύ θα ωφεληθεί η αστική ζώνη του Ρίο ντε Τζανέιρο όπου θα πραγματοποιηθούν οι αγώνες, αναφέρει το κείμενο.

 

Εξαιρώντας τις αθλητικές δραστηριότητες, η πόλη έχει ξοδέψει περίπου 25 δισ. ρεάλ (7,1 δισ. δολάρια) για επενδύσεις σε υποδομή στο πλαίσιο της προετοιμασίας για τους Ολυμπιακούς Αγώνες. Αυτές περιλαμβάνουν δρόμους, λιμάνια και σχετικά πρότζεκτς, μια επέκταση του υπόγειου σιδηρόδρομου και ένα πρότζεκτ τραμ προς το αεροδρόμιο Dumont. Όλα αυτά θα καταστήσουν την πόλη πιο αποδοτική για μελλοντικές επιχειρήσεις, ανέφερε ο Moody's.

 

Το Bloomberg θυμίζει πως η Βραζιλία βρίσκεται εν μέσω μιας εξοντωτικής ύφεσης και πολιτικής αναταραχής που οδήγησαν στην απομάκρυνση της προέδρου Ντίλμα Ρούσεφ μόλις τρεις μήνες πριν την έναρξη των Αγώνων. Ο Moody's ανέφερε ότι οι Αγώνες είναι «ουδέτεροι» για την αξιοπιστία της χώρας και πως η οικονομία της Βραζιλίας εξακολουθεί να αναμένεται να συρρικνωθεί 3,7% φέτος.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.