ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Σε μείωση των φορολογικών βαρών προχωρά η Κύπρος

11:34 - 17 Μαϊ 2016 | Ειδήσεις
Σε μείωση των φορολογικών βαρών προχωρά η Κύπρος
Σε νέα περίοδο χαλάρωσης των μέτρων λιτότητας που έλαβε τα περασμένα χρόνια προχωρά η κυπριακή κυβέρνηση, την ώρα που η Αθήνα φέρνει στη Βουλή νέα σκληρά δημοσιονομικά μέτρα.

Σύμφωνα με τα όσα μεταδίδει η «Καθημερινή», η Λευκωσία προωθεί τώρα την κατάργηση της έκτακτης εισφοράς που ίσχυε τα τελευταία χρόνια.

 

Σύμφωνα με κοινές δηλώσεις του υπουργού Οικονομικών της χώρας, Χ. Γεωργιάδη και του προέδρου του ΔΗΣΥ, Α. Νεοφύτου, η κυπριακή κυβέρνηση θα αποδίδει πλέον στους φορολογούμενους τα οφέλη που προκύπτουν από την ανάκαμψη της οικονομίας.

 

Ο κ. Γεωργιάδης μάλιστα τόνισε πως η στρατηγική της κυβέρνησης αποδίδει καρπούς και αναφέρθηκε στα στατιστικά στοιχεία που δείχνουν ότι η κυπριακή οικονομία κατά το πρώτο τρίμηνο του 2016 είχε τον υψηλότερο ρυθμό ανάπτυξης στην Ευρωζώνη και τον τρίτο υψηλότερο στην ΕΕ.

 

Σύμφωνα με το δημοσίευμα της εφημερίδας στο πλαίσιο αυτό, αποφασίστηκε από την κυπριακή κυβέρνηση η κατάργηση της έκτακτης εισφοράς που επιβλήθηκε στον δημόσιο και ιδιωτικό τομέα το 2011 και άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο και για περαιτέρω ελαφρύνσεις στη φορολογία της ακίνητης ιδιοκτησίας.

 

«Παραμένουμε πολύ προσηλωμένοι και με αυστηρή συνέπεια εφαρμόζουμε μια πολιτική σταδιακών ελαφρύνσεων στη βάση των δυνατοτήτων της οικονομίας μας», είπε ο κ. Γεωργιάδης.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.