ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Ευρωζώνη: Στα 28,6 δισ. ευρώ το εμπορικό πλεόνασμα τον Μάρτιο

13:12 - 17 Μαϊ 2016 | Ειδήσεις
Ευρωζώνη: Στα 28,6 δισ. ευρώ το εμπορικό πλεόνασμα τον Μάρτιο
Το εμπορικό πλεόνασμα της ευρωζώνης διευρύνθηκε τον Μάρτιο αλλά οφείλεται κυρίως στην πτώση των εισαγωγών παρά στην αύξηση των εξαγωγών, σε μια ένδειξη ότι η εγχώρια ζήτηση ίσως έχει αποδυναμωθεί καθώς ολοκληρώνεται το α΄ τρίμηνο.

Τα στοιχεία που ανακοινώθηκαν την προηγούμενη εβδομάδα εμφάνισαν ότι η οικονομία της ευρωζώνης αυξήθηκε 0,5% στο α΄ τρίμηνο σε σχέση με το δ΄ τρίμηνο, με τον ετήσιο ρυθμό (2,1%) να σηματοδοτεί μια ανάκαμψη από τους τρεις τελευταίους μήνες του 2015.

 

Ωστόσο, οικονομολόγοι εκτιμούν ότι η επέκταση θα είναι μέτρια σε αυτό και στα επόμενα τρίμηνα, εν τω μέσω ενδείξεων ότι η οικονομία ήδη επιβραδύνεται τον Μάρτιο. Η βιομηχανική παραγωγή υποχώρησε κατακόρυφα στη διάρκεια του μήνα, ενώ πτώση κατέγραψαν επίσης και οι πωλήσεις λιανικής.

 

Σύμφωνα με την Eurostat, ενώ το εμπορικό πλεόνασμα αυξήθηκε στα 28,6 δισ. ευρώ από τα 19,9 δισ. ευρώ τον Μάρτιο του 2015, το εποχικά προσαρμοσμένα στοιχεία εμφάνισαν ότι οι εξαγωγές υποχώρησαν 1,3% στο διάστημα μεταξύ Φεβρουαρίου-Μαρτίου, ενώ οι εισαγωγές υποχώρησαν 2,7%, αυξάνοντας το εμπορικό πλεόνασμα στα 22,3 δισ. ευρώ από τα 20,6 δισ. ευρώ τον Φεβρουάριο.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.