ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Κίνα: Στο στόχαστρο η φοροαποφυγή των πολυεθνικών

17:22 - 18 Μαϊ 2016 | Ειδήσεις
Κίνα: Στο στόχαστρο η φοροαποφυγή των πολυεθνικών
Συμμετοχή σε μια διεθνή προσπάθεια για την αναχαίτιση της φοροαποφυγής ανακοίνωσε το Πεκίνο, επιδιώκοντας να απαιτεί από πολυεθνικές εταιρείες να αποκαλύπτουν λεπτομερέστερες πληροφορίες για τις παράκτιες θυγατρικές τους, σύμφωνα με συμβούλους της κυβέρνησης επί του θέματος τους οποίους επικαλείται το MarketWatch.

Οι προτεινόμενοι κανονισμοί θα καταστήσουν δυσκολότερη το φοροαποφυγή για τις μεγάλες εταιρίες μέσω της μεταφοράς κερδών σε διαφορετικές χώρες, ενώ συνάδουν σε μεγάλο βαθμό με τους πιο πρόσφατους διεθνείς κανόνες για τη φορολόγηση των εταιριών που υιοθέτησαν οι ηγέτες των οικονομιών της G20 στα τέλη του περασμένου έτους, υποστήριξαν οι σύμβουλοι.

 

Τα μέτρα αναμένεται να ανακοινωθούν ήδη από αυτό το μήνα, ενώ θα έχουν εφαρμογή σε συναλλαγές που έχουν πραγματοποιηθεί από την 1η Ιανουαρίου του 2016.

 

Για εταιρίες που έχουν συνάψει συμφωνίες σε κάποιον από τους λεγόμενους φορολογικούς παράδεισους, οι νέοι κανονισμοί θα αυξήσουν σημαντικά την πιθανότητα προστίμων, τόνισε ο Travis Qiu της Ernst & Young (China) Advisory στη Σανγκάη.

 

Αντίθετα με τους υπάρχοντες κινεζικούς κανονισμούς του 2008, τα νέα μέτρα καλύπτουν παράκτιες θυγατρικές πολυεθνικών εταιριών που δε συναλλάσσονται άμεσα με την Κίνα. «Οι νέες προϋποθέσεις είναι πολύ πιο εκτεταμένες και λεπτομερείς σε σχέση με πριν», ανέφερε ο Qiu, προσθέτοντας πως «έχουν σχεδιαστεί για να βοηθήσουν στην ενίσχυση της διαφάνειας και του θεμιτού ανταγωνισμού».

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.