ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Νέο παγκόσμιο ρεκόρ για δημοπρασία κοσμημάτων

21:00 - 18 Μαϊ 2016 | Ειδήσεις
Νέο παγκόσμιο ρεκόρ για δημοπρασία κοσμημάτων
Νέο παγκόσμιο ρεκόρ για δημοπρασία κοσμημάτων κατέγραψε χτες ο οίκος Sotheby’s με τίτλο «Magnificent Jewels and Noble Jewels» στη Γενεύη, καθώς απέφερε έσοδα $175.097.419 /171.018.625 Ελβετικά φράγκα.

Να σημειωθεί ότι το προηγούμενο ρεκόρ ήταν στα 160.9 εκατομμύρια δολάρια (149,9 εκατομμύρια ελβετικά φράγκα) που σημειώθηκε πάλι από τον Οίκο Sotheby’s, κατά τη διάρκεια αντίστοιχης δημοπρασίας πριν από έναν χρόνο (Μάιος 2015).

 

Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση, «στα αποτελέσματα της δημοπρασίας αξιοσημείωτη θέση κατέχει το εξαιρετικά σπάνιο και Fancy Vivid Pink διαμάντι Unique Pink, βάρους 15,38 καρατιών, που πωλήθηκε στην εξαιρετική τιμή των $31.561.200 / 30.826.000 Ελβετικών φράγκων (τιμή ανά καράτι: $2.052.094).

 

Παρακαλούμε πατήστε εδώ για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με το διαμάντι Unique Pink».

 

Σχετικά με τη δημοπρασία, ο David Bennet, Worldwide Chairman of Sotheby’s International Jewellery Division, σχολίασε:

 

«Έχοντας σημειώσει παγκόσμιο ρεκόρ για τις δημοπρασίες κοσμημάτων έναν ακριβώς χρόνο πριν, το παράρτημα του Οίκου Sotheby’s στη Γενεύη ανέβασε και πάλι τον πήχη, με μια επιτυχημένη δημοπρασία και ένα ασύλληπτο ποσό για το διαμάντι "Unique Pink”. Είναι δύσκολο να φανταστεί κανείς ένα διαμάντι που περιγράφει καλύτερα τον όρο "Vivid Pink” από αυτόν τον ξεχωριστό πολύτιμο λίθο. Το χρώμα του είναι, πολύ απλά, εκπληκτικό και, δεδομένου του μεγέθους του, πρόκειται για μοναδική περίπτωση – σύμφωνα πάντα με την έως τώρα εμπειρία μου. Προσπαθήσαμε να επιμεληθούμε μια δημοπρασία που θα "εμπνεύσει" τους σύγχρονους συλλέκτες και η ανταπόκριση υπήρξε τεράστια- πράγμα που επιβεβαιώνει ότι, όταν διαθέτεις ποιοτικά αντικείμενα, η ζήτηση τόσο μεγάλη όσο παλαιότερα. Η δημοπρασία συνδύαζε ιδανικά εξαιρετικούς πολύτιμους λίθους και κοσμήματα, η συντριπτική πλειοψηφία των οποίων προερχόταν από ιδιωτικές συλλογές».

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.