ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

«Ανοιχτή» η Fed σε αύξηση επιτοκίων τον Ιούνιο

22:33 - 18 Μαϊ 2016 | Ειδήσεις
«Ανοιχτή» η Fed σε αύξηση επιτοκίων τον Ιούνιο
«Ανοιχτή» σε νέα αύξηση των επιτοκίων τον Ιούνιο φαίνεται πως είναι η Fed, σύμφωνα με τα όσα φαίνονται από τα πρακτικά από την τελευταία συνεδρίαση της Κεντρικής Ομοσπονδιακής Τράπεζας των ΗΠΑ (Fed) που δόθηκαν στη δημοσιότητα.

Τα πρακτικά από τη συνεδρίαση της Fed στις 26 - 27 Απριλίου, αποτυπώνουν την «προθυμία» της πλειοψηφίας των αξιωματούχων να απαντήσουν στις αμφιβολίες της αγοράς, αποστέλλοντας σαφές μήνυμα: «Να μην υποτιμάται η πιθανότητα αύξησης τον επόμενο μήνα».

 

Αναλυτικότερα και σύμφωνα με τα πρακτικά που ήλθαν στο «φως» της δημοσιότητας, οι περισσότεροι από τους αξιωματούχους που συμμετείχαν στη συνεδρίαση του Απριλίου έκριναν πως εάν τα οικονομικά στοιχεία δείξουν μεγαλύτερη οικονομική ανάπτυξη στο δεύτερο τρίμηνο, ισχυρές συνθήκες στην αγορά εργασίας και πρόοδο στο σκέλος του πληθωρισμού, τότε η Fed θα πρέπει να προβεί σε αύξηση τον Ιούνιο.

 

Πάντως, όπως σημειώνεται, εγείρονται και αμφιβολίες αναφορικά με τις επιδόσεις της αμερικανικής οικονομίας, καθώς μερίδα αξιωματούχων εξέφρασε τις επιφυλάξεις τους πως τα επερχόμενα οικονομικά στοιχεία θα είναι επαρκή για μία τέτοια κίνηση.

 

Ακόμη, μερικοί εκ των αξιωματούχων επεσήμαναν πως η αγορά ενδέχεται να μην αναμένει νέα αύξηση των επιτοκίων τον Ιούνιο, δίδοντας έμφαση στη σημασία της σαφούς επικοινωνιακής γραμμής.

 

Η επόμενη συνεδρίαση της Fed είναι προγραμματισμένη για τις 14-15 Ιουνίου.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.