ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Νέος πρωθυπουργός της Τουρκίας ο Μπιναλί Γιλντιρίμ

15:50 - 19 Μαϊ 2016 | Ειδήσεις
Νέος πρωθυπουργός της Τουρκίας ο Μπιναλί Γιλντιρίμ
Έτοιμος να διαδεχθεί τον Αχμέτ Νταβούτογλου και να αναλάβει τόσο την πρωθυπουργία της Τουρκίας όσο και για την προεδρία του κυβερνώντος κόμματος AKP, είναι ο Μπιναλί Γιλντιρίμ.

Όπως ανακοίνωσε η εκτελεστική διοικούσα επιτροπή του κόμματος, ο Μ. Γιλντιρίμ θα είναι ο μοναδικός υποψήφιος για τη θέση του επικεφαλής της κυβερνώσας παράταξης.

Who is who

Ο Γιλντιρίμ θεωρείται ένας από τις στενότερους συνεργάτες του Τούρκου προέδρου, Ταγίπ Ερντογάν, ενώ υπηρέτησε στο υπουργείο μεταφορών από το 2002 έως το 2013 και ξανά το 2015.

Σύμφωνα με αναλυτές, ο Γιλντιρίμ ποτέ δεν έχει διαφοροποιηθεί από τη γραμμή του προέδρου και αναμένεται να λειτουργήσει ως επόπτης της αλλαγής που ετοιμάζει ο Ερντογάν στο σύνταγμα της χώρας, που έχει ως στόχο να μεταβάλλει το σύστημα της γείτονος σε προεδρικό.

«Σύμπνοια με Ερντογάν και χτύπημα της τρομοκρατίας»

Ο νέος πρωθυπουργός της Τουρκίας, δεσμεύθηκε να εργαστεί σε πλήρη αρμονία με τον πρόεδρο της χώρας και να συνεχίσει τη μάχη ενάντια στην «τρομοκρατική απειλή».

Σε δηλώσεις του μετά την ανακήρυξή του σε υποψήφιο πρόεδρο του AKP, ο κ. Γιλντιρίμ τόνισε ότι η επιλογή του προσώπου του έγινε μετά από διαβουλεύσεις των 800 επιφανέστερων στελεχών του κόμματος.

«Θα προσπαθήσουμε να εργαστούμε σε πλήρη αρμονία με τον ιδρυτή του κόμματος και ηγέτη της χώρας μας, καθώς και με τους συναδέλφους μας σε όλες τις βαθμίδες του κόμματος, ώστε να επιτύχουμε τους στόχους μας για μια μεγάλη Τουρκία», σημείωσε.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.