ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

ΔΝΤ: Επιβραδύνεται η οικονομική ανάπτυξη της Σ. Αραβίας

11:27 - 20 Μαϊ 2016 | Ειδήσεις
ΔΝΤ: Επιβραδύνεται η οικονομική ανάπτυξη της Σ. Αραβίας
Η οικονομική ανάπτυξη της Σαουδικής Αραβίας αναμένεται να επιβραδυνθεί φέτος, καθώς το φθηνό πετρέλαιο συνεχίζει να επηρεάζει την μεγαλύτερη οικονομία του αραβικού κόσμου, σύμφωνα με το ΔΝΤ, το οποίο χαιρέτισε παράλληλα τις προσπάθειες του Βασιλείου να προωθήσει αλλαγές και να μειώσει την εξάρτησή του από τις πωλήσεις αργού.

Ο πρίγκιπας, διάδοχος του θρόνου, Mohammed bin Salman, τον προηγούμενο μήνα ανακοίνωσε ένα μεγάλο σχέδιο για την κατακόρυφη μείωση της εξάρτησης από τα πετρελαϊκά έσοδα, λαμβάνοντας μια σειρά από βήματα που εδώ και καιρό ζητά το ΔΝΤ.


"Για να εξασφαλιστεί η επιτυχία τους, θα πρέπει να δοθεί προτεραιότητα και σωστή αλληλουχία στις μεταρρυθμίσεις και να αξιολογηθεί προσεκτικά ο κατάλληλος ρυθμός υλοποίησης", τόνισε ο Tim Callen, ο οποίος ηγείται της ομάδας του ΔΝΤ για το βασίλειο.


Το ΔΝΤ αναμένει ότι τα ελλείμματα, τρεχουσών συναλλαγών και δημοσιονομικό, της Σαουδικής Αραβίας, να διαμορφωθούν στα 9% και 14% του ΑΕΠ αντιστοίχως, το 2016. Η ανάπτυξη του ΑΕΠ αναμένεται επίσης να επιβραδυνθεί στο 1,2% φέτος από το 3,5% το 2015, αναφέρει το Ταμείο.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.