ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

«Το Brexit θα δημιουργήσει 200.000 θέσεις εργασίας»

09:31 - 24 Μαϊ 2016 | Ειδήσεις
«Το Brexit θα δημιουργήσει 200.000 θέσεις εργασίας»
Περισσότερες από 200.000 θέσεις εργασίας στον τομέα των χρηματοοικονομικών υπηρεσιών και 25 δισ. ευρώ στην οικονομική παραγωγή του Λονδίνου θα μπορούσε να αποφέρει ένα Brexit, τονίζουν οι υποστηρικτές του Brexit.

To μπλοκ των 28 πλήττει την οικονομική ανάπτυξη του Σίτι και ετοιμάζει σκληρότερους κανονισμούς προκειμένου να υπονομεύσει τη θέση της βρετανικής πρωτεύουσας ως κορυφαίο παγκόσμιο επιχειρηματικό κέντρο της Ευρώπης, πρόκειται να υποστηρίξουν σε σημερινές ομιλίες τους οι Steven Woolfe, εκπρόσωπος του Κόμματος Ανεξαρτησίας, και John Redwood, βουλευτής του Συντηρητικού Κόμματος, σύμφωνα με ανακοίνωση.

 

Η προειδοποίηση αντιβαίνει στους ισχυρισμούς ανώτατων αξιωματούχων σε όλη την Ευρώπη, οι οποίοι επιχειρηματολογούν ότι μια αποχώρηση θα πυροδοτήσει μαζική έξοδο από τη χρηματοοικονομική περιοχή του Λονδίνου.

 

«Αν παραμείνουμε στην ΕΕ, το Σίτι θα είναι υπό πολιορκία», αναμένεται να τονίσει ο Woolfe, δικηγόρος και πρώην σύμβουλος των Barclays, Credit Suisse και Aviva. «Θα αναγκαστεί να αντιμετωπίσει διαρκή κύματα επιθέσεων από τις Βρυξέλλες, αλλά θα είναι ανήμπορο να τα αντιπαλέψει», θα

αναφέρει σύμφωνα με το Bloomberg.

 

Πάντως, σημερινή πρόβλεψη του Υπουργείου Οικονομικών ισχυρίζεται πως δεκάδες χιλιάδες θέσεις εργασίας θα τεθούν σε κίνδυνο αν οι Βρετανοί ψηφίσουν υπέρ του Brexit. Θα κλονιστεί η ικανότητα πάνω από 5.000 βρετανικών εταιριών -από τράπεζες μέχρι διαχειριστές περιουσιακών στοιχείων και ασφαλιστές- να προσφέρουν υπηρεσίες και να παγιώσουν καταστήματα σε άλλα μέλη της ΕΕ, σύμφωνα με την εκτίμηση των αναλυτών.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.