ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Παθιασμένο «φιλί» μεταξύ Ντόναλντ Τραμπ και Μπόρις Τζόνσον

21:17 - 24 Μαϊ 2016 | Ειδήσεις
O Ντόναλντ Τραμπ και ο Μπόρις Τζόνσον φιλιούνται παθιασμένα πάνω σε έναν τοίχο του Μπρίστολ (δυτικά): αυτό το γκράφιτι το εμπνεύστηκε ένα κίνημα που τάσσεται υπέρ της παραμονής της Βρετανίας στην Ευρωπαϊκή Ένωση και θέλει να προειδοποιήσει τους πολίτες εναντίον των ενδεχόμενων επιπτώσεων ενός Brexit μετά το δημοψήφισμα της 23ης Ιουνίου.

Οι δημιουργοί αυτού του έργου, που έχει ύψος άνω των 4 μέτρων, είχαν ως πηγή έμπνευσης την περίφημη φωτογραφία που απεικονίζεται ο Λεονίντ Μπρέζνιεφ να φιλάει τον κομμουνιστή πρόεδρο της Ανατολικής Γερμανίας Έρικ Χόνεκερ, ένα στιγμιότυπο που δέσποζε στο Τείχος του Βερολίνου με τη μορφή γκράφιτι.


Στη συγκεκριμένη περίπτωση οι πρωταγωνιστές, ο υποψήφιος του Ρεπουμπλικανικού Κόμματος στις προεδρικές εκλογές των ΗΠΑ που έχει ταχθεί υπέρ του Brexit και ο πρώην δήμαρχος του Λονδίνου που βρίσκεται στην πρώτη γραμμή του στρατοπέδου υπέρ της εξόδου της Βρετανίας από την ΕΕ, φαίνεται πως βιώνουν πολύ έντονα συναισθήματα ο ένας για τον άλλο.


Το γκράφιτι περιβάλλεται από ένα κείμενο που καλεί τους Βρετανούς να εγγραφούν όσο το δυνατόν συντομότερα στους εκλογικούς καταλόγους προκειμένου να αποφευχθεί το ενδεχόμενο μιας συμμαχίας μεταξύ των δύο ανδρών, οι οποίοι ουκ ολίγες φορές έχουν αποδείξει τον εκρηκτικό χαρακτήρα τους.


«Περνώντας μπροστά από αυτήν την εικόνα, ο κόσμος πρέπει να διερωτηθεί: «Αυτό είναι άραγε το μέλλον που επιθυμούμε;» εξήγησε η Χάριετ Κινγκέιμπι, μια εκπρόσωπος της οργάνωσης υπέρ της ΕΕ "We Are Europe", η οποία ανέλαβε την πρωτοβουλία για αυτό το γκράφιτι.


Μία παρόμοια εικόνα, με τον πρόεδρο της Ρωσίας Βλαντίμιρ Πούτιν στη θέση του Μπόρις Τζόνσον έχει σχεδιαστεί στο Βίλνιους, με τους Λιθουανούς να μην κρύβουν την ανησυχία τους μπροστά στα αισθήματα συμπάθειας που έχει εκφράσει ο ο Ρεπουμπλικανός υποψήφιος προς το πρόσωπο του επικεφαλής του ρωσικού κράτους.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.