ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Κίνα-Ταϋλάνδη: Περαιτέρω ενίσχυση στην αμυντική συνεργασία

10:31 - 25 Μαϊ 2016 | Ειδήσεις
Κίνα-Ταϋλάνδη: Περαιτέρω ενίσχυση στην αμυντική συνεργασία
Η Κίνα και η Ταϊλάνδη συμφώνησαν για την ενίσχυση των διμερών αμυντικών σχέσεών τους, αλλά και της συνεργασίας τους σε θέματα αμυντικής εκπαίδευσης, αλλά και την αμυντική βιομηχανία.

Το κοινό αυτό ενδιαφέρον επιβεβαιώθηκε κατά τη συνάντηση που είχαν ο Κινέζος υπουργός Άμυνας, Τσανγκ Ουανκιουάν, με τον ομολογό του της Ταϊλάνδης, Πραουίτ Ουονγκσουάν στη διάρκεια της προετοιμασίας της άτυπης συνάντησης μεταξύ του Κινέζου ΥΠΑΜ και των υπουργών Άμυνας των χωρών της Νοτιοανατολικής Ασίας.


Ο Τσανγκ χαιρέτισε τη συνεργαία μεταξύ των ενόπλων δυνάμεων των δύο χωρών κατά τα τελευταία χρόνια κυρίως στην ανταλλαγή πληροφοριών εθνικής ασφάλειας, στην κοινή εκπαίδευση στελεχών, αλλά και στην αμυντική βιομηχανία. Παράλληλα, εξέφρασε την ελπίδα για τη διεύρυνση του υπάρχοντος πλαισίου συνεργασίας σε στρατηγικό επίπεδο.


Από την πλευρά του, ο Ταϊλανδός ΥΠΑΜ, επιβεβαίωσε το υψηλόβαθμο επίπεδο ανταλλαγών πληροφοριών ασφάλειας, εκφράζοντας την ελπίδα για περαιτέρω εμβάθυνση της διμερούς συνεργασίας κατά της τρομοκρατίας.


Παράλληλα, οι δύο υπουργοί Άμυνας αντάλλαξαν απόψεις για διεθνή και περιφερειακά θέματα ασφάλειας, συμπεριλαμβανομένης και της κλιμακούμενης έντασης στη Νότια Σινική Θάλασσα.

Τελευταία τροποποίηση στις 10:36 - 25 Μαϊ 2016
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.