ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Ο Τραμπ εξασφάλισε και τυπικά το χρίσμα των Ρεπουμπλικανών

08:23 - 27 Μαϊ 2016 | Ειδήσεις
Ο Τραμπ εξασφάλισε και τυπικά το χρίσμα των Ρεπουμπλικανών
Και τυπικά εξασφάλισε πλέον ο Ντόναλντ Τραμπ τους εκλέκτορες που απαιτούνται προκειμένου να εξασφαλίσει το χρίσμα των Ρεπουμπλικανών ως υποψήφιος του κόμματος για τις προεδρικές εκλογές του Νοεμβρίου στις ΗΠΑ.

Χρειάζονται 1.237 εκλέκτορες για να κερδίσει το χρίσμα των Ρεπουμπλικανών και ο Trump έχει φτάσει τους 1.238. Στον ίδιο αριθμό καταλήγει και η καταμέτρηση εκλεκτόρων που διενήργησε το αμερικανικό ειδησεογραφικό δίκτυο NBC.

 

Το κόμμα δεν ανακοινώνει επισήμως τον αριθμό των εκλεκτόρων που συγκεντρώνουν οι υποψήφιοι στις προκριματικές εκλογικές αναμετρήσεις και για αυτό τα αμερικανικά μέσα ενημέρωσης κάνουν δικές τους καταμετρήσεις κι εκτιμήσεις. Για τον λόγο αυτό παρατηρούνται διαφοροποιήσεις, δεδομένου ότι σε ορισμένες Πολιτείες οι εκλέκτορες είναι ελεύθεροι να επιλέξουν τον υποψήφιο που επιθυμούν και δεν δεσμεύονται από τα αποτελέσματα των προκριματικών.

 

Τις μετρήσεις επιβεβαίωσε στη συνέχεια και ο ίδιος ο Τραμπ. «Οι άνθρωποι πίσω μου μας επέτρεψαν να ξεπεράσουμε το όριο», τόνισε κατά τη διάρκεια μιας συνέντευξης τύπου στο Μπίσμαρκ, στη βόρεια Ντακότα (βόρεια) όπου μια αντιπροσωπεία της Πολιτείας που θα συμμετάσχει στο συνέδριο για το χρίσμα το οποίο θα διεξαχθεί στο Κλίβελαντ (Οχάιο, βόρεια) τον συνόδευε, σε μια ενέργεια υποστήριξης της υποψηφιότητάς του.

 

Χωρίς ανταγωνιστή εδώ και τρεις εβδομάδες, ο Ντόναλντ Τραμπ θεωρήθηκε ο ντε φάκτο επίσημος υποψήφιος του κόμματος στην κούρσα για τον Λευκό Οίκο, ωστόσο δεν είχε συγκεντρώσει και τυπικά τον αριθμό των εκλεκτόρων που θα βεβαίωνε τη νίκη του.

 

Επισήμως, ο Τραμπ θα λάβει το χρίσμα στο συνέδριο του Ρεπουμπλικανικού Κόμματος που θα διεξαχθεί στο Κλίβελαντ μεταξύ 18-21 Ιουλίου.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.