ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

«Αντιστέκεται» ο αποπληθωρισμός στην Ιαπωνία

10:38 - 27 Μαϊ 2016 | Ειδήσεις
«Αντιστέκεται» ο αποπληθωρισμός στην Ιαπωνία
Πτωτικά κινήθηκαν ξανά τον Απρίλιο οι ιαπωνικές τιμές καταναλωτή, δείχνοντας ότι οι προσπάθειες της Κεντρικής Τράπεζας της χώρας να αντιμετωπίσει τον αποπληθωρισμό δεν είναι προς το παρόν αποτελεσματικές.

Ο δομικός δείκτης τιμών καταναλωτή υποχώρησε 0,3% σε σχέση με το περασμένο έτος, υποχωρώντας για δεύτερο συνεχόμενο μήνα και με τον ίδιο ρυθμό όπως τον Μάρτιο, σύμφωνα με τα στοιχεία που ανακοινώθηκαν σήμερα. Οι οικονομολόγοι που συμμετείχαν σε δημοσκόπηση της The Wall Street Journal και του Nikkei, ανέμεναν πτώση 0,4%.

 

Ο δομικός δείκτης αφαιρεί τις ευμετάβλητες τιμές φρέσκων τροφίμων αλλά περιλαμβάνει τις ενεργειακές τιμές.

 

Οι συνεχείς πτώσεις θα μπορούσαν να εντείνουν τις πιέσεις στην BoJ να κάνει κάτι στην επόμενη συνεδρίασή της στα μέσα Ιουνίου.

 

Ως αποτέλεσμα, ο πρωθυπουργός Σίνζο Άμπε θα καθυστερήσει την εφαρμογή αύξησης στο φόρο των πωλήσεων, καθώς ενδέχεται να εντείνει τον αποπληθωρισμό.

 

Ο πρωθυπουργός Άμπε σκέφτεται να καθυστερήσει την αύξηση αυτή για ένα έως τρία χρόνια σύμφωνα με τρεις διαφορετικές πηγές, που έχουν γνώση του θέματος.


Η καθυστέρηση της αύξησης του φόρου στις πωλήσεις θα είναι το κεντρικό θέμα κυβερνητικών διαβουλεύσεων που θα πραγματοποιηθούν την Κυριακή και τη Δευτέρα.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.