ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Στο μικροσκόπιο των αμερικανικών αρχών η Alibaba

10:56 - 27 Μαϊ 2016 | Ειδήσεις
Στο μικροσκόπιο των αμερικανικών αρχών η Alibaba
Σύμφωνα με τους New York Times ο κολοσσός του ηλεκτρονικού εμπορίου Alibaba Group, ερευνάται από τις αμερικανικές ρυθμιστικές αρχές σχετικά με τις λογιστικές πρακτικές του.

Η έρευνα ενδέχεται να επηρεάσει σημαντικά μια εταιρεία που από καιρό θεωρείται σύμβολο της αυξανόμενης τεχνολογικής ισχύος της Κίνας ενώ εστιάζει στο πώς η Alibaba συναλλάσσεται με ένα δίκτυο εταιριών, στις οποίες είτε κατέχει μερίδιο είτε ο λόγος της έχει κάποια βαρύτητα στις δραστηριότητες.

 

Η εταιρία ανέφερε ότι η αρμόδια ρυθμιστική αρχή (Securities and Exchange Commission) εξετάζει το πώς η Alibaba δικαιολογεί θυγατρικές εταιρίες και πώς συμπεριφέρεται στις συναλλαγές με τρίτα μέρη.


Οι αρχές εξετάζουν επίσης τον τρόπο με τον οποίο η κινεζική εταιρία διαχειρίστηκε την Ημέρα των Ανύπαντρων (Singles Day), μια ημέρα κατά την οποία η Alibaba ισχυρίστηκε πως της εξασφάλισε τοπαγκόσμιο ρεκόρ πωλήσεων από το διαδίκτυο σε μια μόνο μέρα.


Η Alibaba τόνισε πως συνεργάζεται οικειοθελώς με την επιτροπή και ότι η έρευνα δεν αποτελεί ένδειξη παραβίασης κάποιου νόμου. Για την Singles Day, υποστήριξε ότι έχει δώσει στις αρχές όλες τις απαραίτητες πληροφορίες για το πώς κατέγραψε τα δεδομένα της ημέρας. Το δημοσίευμα σχολιάζει πως δεν είναι σαφές το αν η αμερικανική έρευνα θα επηρεάσει τον κινεζικό κολοσσό.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.