ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Κίνα: Στα 20,3 δισ. δολάρια το έλλειμμα του ισοζυγίου υπηρεσιών

14:13 - 27 Μαϊ 2016 | Ειδήσεις
Κίνα: Στα 20,3 δισ. δολάρια το έλλειμμα του ισοζυγίου υπηρεσιών
Το έλλειμμα του ισοζυγίου υπηρεσιών της Κίνας με τον υπόλοιπο κόσμο μειώθηκε ελαφρά τον Απρίλιο, σύμφωνα με στοιχεία του Κρατικού Οργανισμού Συναλλάγματος (State Administration of Foreign Exchange, SAFE).

Tα έσοδα της χώρας από τις εξαγωγές υπηρεσιών διαμορφώθηκαν στα 21,9 δισ. δολάρια, ενώ οι δαπάνες στα 42,3 δις δολάρια, με αποτέλεσμα να υπάρχει έλλειμμα 20,3 δισ. δολαρίων, μικρότερο από αυτό του περασμένου μήνα (21 δισ. δολάρια).

 

Το ισοζύγιο υπηρεσιών, αντίθετα με το εμπορικό ισοζύγιο, αφορά άυλα προϊόντα, όπως τις μεταφορές, τον τουρισμό, τις τηλεπικοινωνίες, τις κατασκευές και τη διαφήμιση. Ο όγκος του εμπορίου υπηρεσιών της Κίνας αυξήθηκε το 2015 στα 713 δισ. δολάρια από 362,4 δισ. δολάρια το 2010. Η χώρα επιδιώκει να αυξήσει τον όγκο του εμπορίου υπηρεσιών σε πάνω από 1 τρισ. δολάρια το 2020.


Το Συμβούλιο του Κράτους δεσμεύθηκε για μέτρα που θα βελτιώσουν το εμπόριο των υπηρεσιών, μεταξύ των οποίων το σταδιακό άνοιγμα των τομέων χρηματοδότησης, εκπαίδευσης, πολιτισμού και ιατρικής περίθαλψης.


Ο SAFE άρχισε να εκδίδει μηνιαία στοιχεία για το εμπόριο των υπηρεσιών τον Ιανουάριο του 2014, προκειμένου να βελτιώσει τη διαφάνεια των στατιστικών του ισοζυγίου εξωτερικών πληρωμών. Από την αρχή του 2015, ο SAFE περιλαμβάνει επίσης μηνιαία στοιχεία για το εμπόριο προϊόντων (εμπορικό ισοζύγιο) στις εκθέσεις του. Τον Απρίλιο, η Κίνα είχε πλεόνασμα 44,4 δισ. δολαρίων στο εμπορικό ισοζύγιό της.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.