ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Συνεχίζεται η «αιμορραγία» στα μετοχικά funds

16:13 - 27 Μαϊ 2016 | Ειδήσεις
Συνεχίζεται η «αιμορραγία» στα μετοχικά funds
Τα μετοχικά funds κατέγραψαν μεγάλες εκροές και αυτήν την εβδομάδα, παρά την βελτίωση των οικονομικών στοιχείων και την άνοδο στις τιμές των μετοχών. Όπως μεταδίδουν οι Financial Times, τα μετοχικά funds υπέστησαν την έβδομη διαδοχική εβδομάδα εκροών, διαγράφοντας επιπλέον 9,2 δισ. δολάρια την εβδομάδα που έληξε στις 25 Μαΐου.

Σύμφωνα με τα στοιχεία της EPFR, οι επενδυτές έχουν αποσύρει συνολικά από την αρχή του 2016 πάνω από 100 δισ. δολάρια.

Οι νέες απώλειες καταγράφηκαν παρά τα θετικά οικονομικά νέα, με ενδείξεις για επιτάχυνση της ανάπτυξης στις ΗΠΑ και στον πληθωρισμό, σε συνδυασμό με την άνοδο των τιμών του αργού πετρελαίου και την υποχώρηση των ανησυχιών για την ελληνική κρίση.

 

Ο S&P 500 είναι 1,2% υψηλότερα για το Μάιο, με ισχυρά κέρδη για τις τραπεζικές και τεχνολογικές μετοχές την περασμένη εβδομάδα, στο 1,9% και 3% αντίστοιχα. Στην Ευρώπη, οι γερμανικοί, γαλλικοί και βρετανικοί δείκτες είναι όλοι σε θετικό έδαφος για το Μαϊο, με τον Euro Stoxx 50 να είναι 1,42% υψηλότερα.

 

«Είναι επιφυλακτικοί όσον αφορά τα οικονομικά στοιχεία, εξαιτίας της ευρύτερης μεταβλητότητας» δήλωσε στους F.T. αναλυτής σχετικά με την συμπεριφορά των επενδυτών.

Τελευταία τροποποίηση στις 16:16 - 27 Μαϊ 2016
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.