ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Citigroup: Νούμερο «1» αναδυόμενη αγορά η Σαουδική Αραβία

16:55 - 30 Μαϊ 2016 | Ειδήσεις
Citigroup: Νούμερο «1» αναδυόμενη αγορά η Σαουδική Αραβία
Οι προγραμματισμένες ιδιωτικοποιήσεις στη Σαουδική Αραβία, περιλαμβανομένης μιας πώλησης μεριδίου της μεγαλύτερης πετρελαϊκής εταιρείας του κόσμου, αντιπροσωπεύει τη μεγαλύτερη επενδυτική ευκαιρία στις αναδυόμενες αγορές, σύμφωνα με την Citigroup.

Η εφαρμογή των σχεδίων του βασιλείου να αναδιαρθρώσει την οικονομία - γνωστών ως «Όραμα-Vision 2030» - θα μπορούσε να ωφελήσει σημαντικά τις τράπεζες, παρατήρησε σύμφωνα με το Bloomberg ο Omar Iqtidar,επικεφαλής επενδυτικής τραπεζικής στην Citigroup για τη Μέση Ανατολή, σε συνέντευξή του στο Ντουμπάι.


«Βλέπουμε μια άνοδο του momentum, με τους σκεπτικιστές να αλλάζουν όλο και περισσότερο γνώμη για την αναδιάρθρωση», πρόσθεσε.


Ο αναπληρωτής πρωθυπουργός, πρίγκιπας Mohammed bin Salman, επιβλέπει μια άνευ προηγουμένου μεταστροφή στη μεγαλύτερη αραβική οικονομία, καθώς η χώρα προσπαθεί να περιορίσει την εξάρτησή της από το πετρέλαιο μετά τη βουτιά στις τιμές, που ξεκίνησε το 2014.


Μεταξύ άλλων, η χώρα σχεδιάζει μια αρχική δημόσια προσφορά της Saudi Arabian Oil (Saudi Aramco), η οποία σύμφωνα με τον πρίγκιπα μπορεί να της δώσει αξία μέχρι και δύο τρισ. δολαρίων.

 

Η πώληση αποτελεί μέρος της στρατηγικής του πρίγκιπα να δημιουργήσει ένα κρατικό επενδυτικό ταμείο που θα διαχειρίζεται πάνω από δύο τρισ. δολάρια, προκειμένου να τονώσει τα έσοδα από επενδύσεις.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.