ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Σοκάρει η φωτογραφία με το νεκρό βρέφος στη Μεσόγειο

18:59 - 30 Μαϊ 2016 | Ειδήσεις
Σοκάρει η φωτογραφία με το νεκρό βρέφος στη Μεσόγειο
Γροθιά στο στομάχι ακόμα και του πιο σκληρού ανθρώπου... Ακόμα και της πιο «ήρεμης» συνείδησης... Δεν κοιμάται. Είναι νεκρό!

Ο διασώστης περιέγραψε την απόλυτη φρίκη, θέλοντας παράλληλα να διατηρήσει την ανωνυμία του. «Εντόπισα το μωρό στο νερό σαν μια κούκλα με τεντωμένα χέρια», είπε ο ίδιος.

 

«Το έπιασα από τον πήχυ του χεριού του και τράβηξα αμέσως το ελαφρύ σώμα προστατευτικά στην αγκαλιά μου, σαν να ήταν ακόμη ζωντανό... Είχε τα χέρια ανοικτά με τα μικροσκοπικά δάχτυλά του στον αέρα, ο ήλιος έλαμπε στα φωτεινά, φιλικά αλλά ακίνητα μάτια του» αναφέρει.


Ο διασώστης, πατέρας τριών παιδιών και μουσικοθεραπευτής το επάγγελμα, πρόσθεσε: «Άρχισα να τραγουδώ για να παρηγορήσω τον εαυτό μου και να εκφράσω αυτή την αδιανόητη στιγμή που σου σκίζει την καρδιά. Μόλις έξι ώρες πριν το παιδί ήταν ζωντανό».

 

Ακόμα δεν έχει γίνει γνωστό εάν πρόκειται για κορίτσι ή αγόρι, ούτε εάν οι γονείς του είναι ανάμεσα στους επιζώντες. Το σίγουρο είναι ότι ο θάνατός του ξυπνά μνήμες από την ιστορία του μικρού Αϊλάν από τη Συρία, ο οποίος δεν είχε την «τύχη» της Φαβούρ που έφθασε στη Λαμπεντούζα ασφαλής.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.