ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Euro 2016: Ανησυχία στη Γαλλία-Στο στόχαστρο τζιχαντιστών το ευρωπαϊκό πρωτάθλημα

10:31 - 31 Μαϊ 2016 | Ειδήσεις
Euro 2016: Ανησυχία στη Γαλλία-Στο στόχαστρο τζιχαντιστών το ευρωπαϊκό πρωτάθλημα
Έντονη ανησυχία προκαλούν στη Γαλλία τα δημοσιεύματα που αναφέρουν ότι οι μαχητές του ISIS έχουν σκοπό να διεξάγουν επιθέσεις κατά τη διάρκεια του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος Ποδοσφαίρου.

Οι αρχές ανακάλυψαν ότι οι αιμοσταγείς τζιχαντιστές του Ισλαμικού Κράτους σχεδίαζαν επίθεση εναντίον Άγγλων φιλάθλων.

Πιο συγκεκριμένα, οι τρομοκράτες είχαν σκοπό να χρησιμοποιήσουν βομβιστές αυτοκτονίας, όπλα αλλά και drones, προκειμένου να επιτεθούν κατά των οπαδών της Εθνικής Αγγλίας στην Μασσαλία, στις 11 Ιουνίου, όπου είναι προγραμματισμένο το ματς με την Ρωσία.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι η αστυνομία βρήκε στον υπολογιστή του Σαλάχ Αμπντεσλάμ - εγκεφάλου των επιθέσεων της 13ης Νοεμβρίου στο Παρίσι – αποδεικτικά στοιχεία ότι οι τζιχαντιστές έχουν βάλει στο στόχαστρό τους Βρετανούς φιλάθλους.

Πάντως, επικεφαλής της βρετανικής αστυνομίας τόνισε σε δηλώσεις του ότι υπάρχει μεγάλη ανησυχία και για επιθέσεις σε πολυσύχναστα μέρη, όπως άλλωστε συνέβη και στο μακελειό του Νοεμβρίου, όπου έχασαν τη ζωή τους συνολικά 130 άνθρωποι.

«Αυτά που μπορεί να συμβούν εκτός των ζωνών ασφαλείας των φιλάθλων είναι που με ανησυχούν περισσότερο. Σε μπαρ όπου οι άνθρωποι θα πίνουν και θα είναι χαλαροί και ανυποψίαστοι. Είμαστε σε στενή συνεργασία με τις γαλλικές αρχές», τόνισε ο Βρετανός αξιωματούχος της αστυνομίας.

Σύμφωνα με τα διεθνή μέσα ενημέρωσης, στο λάπτοπ του Αμπντεσλάμ βρέθηκαν φωτογραφίες και χάρτες από το λιμάνι της Μασσαλίας, εκεί όπου οπαδοί της Αγγλίας θα μαζευτούν για να παρακολουθήσουν σε γιγαντοοθόνες την πρεμιέρα της αγαπημένης τους ομάδας στο Euro 2016.

Εξάλλου, πριν λίγες ημέρες ο επικεφαλής της υπηρεσίας Εσωτερικών Υποθέσεων της Γερμανίας Χανς Γκέογκ Μάασεν είχε επίσης προειδοποιήσει ότι οι τζιχαντιστές έχουν βάλει στο στόχαστρο το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Ποδοσφαίρου.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.