ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Σ.Αραβία: Φέρεται να εξετάζει έκδοση ομολόγου ύψους έως 15 δισ.

18:08 - 31 Μαϊ 2016 | Ειδήσεις
Σ.Αραβία: Φέρεται να εξετάζει έκδοση ομολόγου ύψους έως 15 δισ.
Την πώληση ομολόγων ύψους έως 15 δισ. δολαρίων το τρέχον έτος εξετάζει η Σαουδική Αραβία, έπειτα από την επιτυχία της τελευταίας έκδοσης του Κατάρ, σύμφωνα με ανώνυμες πηγές προσκείμενες στην υπόθεση.

Η χώρα είναι πιθανό να αντιγράψει την πώληση ομολόγων ύψους 9 δισ. δολαρίων του Κατάρ, εκδίδοντας ομόλογα με 5, 10 και 30 χρόνια ωρίμανσης. Εξετάζει το ενδεχόμενο να προσφέρει ποσό 10-15 δισ. δολαρίων μετά το τέλος του Ραμαζάνι τον Ιούλιο, διευκρίνισαν οι πηγές, προσθέτοντας ότι δεν έχει ληφθεί καμία τελική απόφαση και πως οι συζητήσεις βρίσκονται σε προκαταρκτικό στάδιο. Θα είναι η πρώτη πώληση ομολόγων της Σαουδικής Αραβίας στις διεθνείς κεφαλαιαγορές.

 

Οι κυβερνήσεις των έξι κρατών του Συμβουλίου Συνεργασίας των Αραβικών Κρατών του Κόλπου, που περιλαμβάνει τις δύο μεγαλύτερες αραβικές οικονομίες της Σαουδικής Αραβίας και των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων, στρέφονται στις αγορές για να αντλήσουν κεφάλαια ως αποτέλεσμα της βουτιάς των τιμών του πετρελαίου που οδήγησε σε μεγαλύτερα ελλείμματα προϋπολογισμού. Την περασμένη εβδομάδα το Κατάρ προσέλκυσε 23 δισ. δολάρια σε παραγγελίες για την πώληση των 9 δισ. δολαρίων -τη μεγαλύτερη έκδοση ομολόγου από χώρα της Μέσης Ανατολής.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.