ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

BlackRock: Υποβαθμίζει ευρωπαϊκές και αμερικάνικες μετοχές

14:12 - 01 Ιουν 2016 | Ειδήσεις
BlackRock: Υποβαθμίζει ευρωπαϊκές και αμερικάνικες μετοχές
Η BlackRock προχωρά σε υποβάθμιση των παγκόσμιων μετοχών σε "ουδέτερη" στάση, μετά από συνάντηση που είχε με τους επενδυτές της, όπως τονίζει σε νέο της note. Η αυξανόμενη πιθανότητα της αύξησης των επιτοκίων από την Fed και η υπερβολική άνοδος των αποτιμήσεων των αμερικάνικων μετοχών από τα μέσα Φεβρουαρίου, επιβάλλουν προσοχή στο βραχυπρόθεσμο διάστημα, όπως επισημαίνει.

Μέχρι πρόσφατα, η ισχυρή οικονομική ανάπτυξη στις ΗΠΑ και η πτώση των αποδόσεων στα αμερικάνικα επιτόκια, υποστηρίχθηκαν από τις μειωμένες προσδοκίες για κάποια κίνηση από την Fed σύντομα. Ωστόσο, οι αποδόσεις έχουν αρχίσει να αυξάνονται και πάλι. Ο υψηλότερος πληθωρισμός στις ΗΠΑ και τα επιθετικά σχόλια της Fed έχουν πλέον βάλει στο τραπέζι την αύξηση των επιτοκίων το καλοκαίρι, ενισχύοντας την ανησυχία των επενδυτών και την πιθανότητα βραχυπρόθεσμης μεταβλητότητας, σημειώνει η BlackRock.

 

Οι μετοχές δεν είναι πλέον φθηνές, τονίζει η επενδυτική εταιρεία. Ο MSCI World Index σημειώνει κέρδη της τάξης του 14% από τα χαμηλά του Φεβρουαρίου, καθώς οι φόβοι για παγκόσμια ύφεση, για κατάρρευση των τιμών του πετρελαίου και για υποτίμηση του κινεζικού νομίσματος, έχουν μετριαστεί.

 

Οι αποτιμήσεις των αμερικάνικων μετοχών είναι εξαιρετικά "τεντωμένες", ενώ και οι διεθνείς μετοχές συνολικά, εμφανίζονται πιο ευάλωτες πλεόν στους βραχυπρόθεσμους κινδύνους. Αυτοί οι κίνδυνοι περιλαμβάνουν την αύξηση των επιτοκίων από την Fed , το Brexit, η επιδείνωση της ευρωπαϊκή προσφυγικής κρίσης και η επιβράδυνση της παγκόσμιας ανάπτυξης, όπως επισημαίνει η BlackRock.

 

 "Υποβαθμίζουμε τις αμερικάνικες και τις ευρωπαϊκές μετοχές σε ουδέτερη στάση. Ωστόσο, συνεχίζουμε να προτιμάμε τις μετοχές έναντι των κρατικών ομολόγων, και στο περιβάλλον των μετοχών προτιμούμε τις μετοχές με αυξημένα μερίσματα και τις μετοχές ποιότητα. Αναμένουμε ότι η Fed θα αυξήσει τα επιτόκια μία ή δύο φορές φέτος. Επίσης αναμένουμε ανάκαμψη των εταιρικών κερδών αργότερα μέσα στο έτος", συμπληρώνει η BlackRock.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.