ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

ΕΚΤ: Αναβάθμιση προβλέψεων για ανάπτυξη αναμένουν οι αναλυτές

10:01 - 02 Ιουν 2016 | Ειδήσεις
ΕΚΤ: Αναβάθμιση προβλέψεων για ανάπτυξη αναμένουν οι αναλυτές
Αμετάβλητα αναμένεται να διατηρήσει σήμερα τα επιτόκιά της η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα, ενώ οι αναλυτές εκτιμούν πως θα αναβαθμίσει τις προβλέψεις της για την ανάπτυξη και τον πληθωρισμό, τονίζοντας ωστόσο τα επίμονα αρνητικά ρίσκα και την ετοιμότητά της να χαλαρώσει ακόμα περισσότερο τη νομισματική της πολιτική.

Η ΕΚΤ, όπως σημειώνει το Reuters, αγοράζει τίτλους ύψους 1,74 τρις. ευρώ προκειμένου να τονώσει την ανάπτυξη και τον πληθωρισμό, ο οποίος βρίσκεται «κολλημένος» εδώ και μήνες σε αρνητικό έδαφος, αυξάνοντας τον κίνδυνο η ευρωζώνη να διολισθήσει σε αποπληθωριστικό σπιράλ.

 

Καθώς οι τιμές του πετρελαίου έχουν σχεδόν διπλασιαστεί από τις αρχές Ιανουαρίου, η ΕΚΤ αναμένεται να αναθεωρήσει προς τα πάνω τις προβλέψεις της για τον πληθωρισμό, στηρίζοντας την «σύσταση» Ντράγκι για υπομονή προκειμένου να φανούν τα αποτελέσματα των μέτρων που έχουν ήδη ληφθεί.

 

Αν και η ΕΚΤ αναμένεται να επαναλάβει πως τα επιτόκια θα παραμείνουν στα τρέχοντα ή σε χαμηλότερα επίπεδα για μια παρατεταμένη περίοδο, ωστόσο ο Μάριο Ντράγκι ίσως επαναλάβει την άποψή του ότι δεν προβλέπει άλλη μείωση επιτοκίων.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.