ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Βαλς: Τα δύσκολα με τις πλημμύρες πέρασαν

18:22 - 04 Ιουν 2016 | Ειδήσεις
Βαλς: Τα δύσκολα με τις πλημμύρες πέρασαν
«Φαίνεται ότι τα πράγματα γίνονται όλο και πιο ήρεμα μετά τις πλημμύρες», είπε ο Γάλλος πρωθυπουργός Μανουέλ Βαλς, σε δηλώσεις του για τις πλημμύρες που πλήττουν τις τελευταίες ημέρες τη Γαλλία, σημειώνοντας ότι η επιστροφή στην κανονικότητα θα διαρκέσει αρκετές ημέρες.

Υπενθυμίζεται ότι λόγω των πλημμύρων τέσσερα άτομα έχασαν τη ζωή τους και 24 άλλοι τραυματίστηκαν, ενώ περίπου 20.000 άνθρωποι απομακρύνθηκαν από τα σπίτια τους.

 

Να σημειωθεί, ωστόσο, ότι οι νεότερες προβλέψεις τόσο των μετεωρολόγων όσο και των γαλλικών αρχών δείχνουν ότι τα δύσκολα έχουν περάσει. Πιο συγκεκριμένα, η στάθμη του νερού στον ποταμό Σηκουάνα υποχώρησε ελαφρά σήμερα το πρωί στο Παρίσι, για πρώτη φορά εδώ και μια εβδομάδα, καθώς έπεσε κάτω από τα 6,07 μ. γύρω στις 6.00 τοπική ώρα (7.00 ώρα Ελλάδας), αφού είχε ανεβεί έως 6,10 μ. στις 02.00, όπως ανακοίνωσε η υπηρεσία πρόληψης Vigicrues.

 

Έπειτα από οκτώ ημέρες συνεχούς ανόδου των υδάτων, ο Σηκουάνας επανήλθε έτσι στο επίπεδο που είχε χθες στις 20.00 στο Παρίσι, επιβεβαιώνοντας ένα ανώτατο όριο για την άνοδο της στάθμης του νερού.

 

Η υπουργός Περιβάλλοντος Segolene Royal είχε δηλώσει την Παρασκευή ότι είναι «πιθανόν το επίπεδο να σταθεροποιηθεί μεταξύ 6,10 μ. και 6,40 μ. τη νύχτα». Επί του παρόντος, η στάθμη παραμένει κάτω από την πλημμύρα του 1982 (6,18 μ.) και απέχει μακράν από αυτήν, την ιστορική, του 1910 (8,62 μ.).

 

Το «χειρότερο σενάριο» για το οποίο έκανε λόγο το υπουργείο ήταν το νερό να φθάσει τα 6,50 μ.

 

Η γαλλική μετεωρολογική υπηρεσία συνεχίζει να αναμένει βροχοπτώσεις κατά τη διάρκεια του Σαββατοκύριακου, οι οποίες όμως θα είναι πιο ήπιες σε σχέση με εκείνες του περασμένου Σαββατοκύριακου.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.