ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

«Απειλή» Ερντογάν για το προσφυγικό: Θα σας εγκαταλείψουμε!

19:10 - 04 Ιουν 2016 | Ειδήσεις
«Απειλή» Ερντογάν για το προσφυγικό: Θα σας εγκαταλείψουμε!
Οι κατηγορίες περί γενοκτονίας των Αρμενίων συνιστούν έναν «εκβιασμό» που η Τουρκία δεν θα αποδεχθεί ποτέ, διεμήνυσε σήμερα ο πρόεδρος της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

Κρατώντας υψηλούς τόνους, ο Ερντογάν προειδοποίησε ότι η Τουρκία θα εγκαταλείψει την Ευρώπη «στις δικές της έγνοιες» σε περίπτωση που αυτή η διαμάχη δεν διευθετηθεί, αναφερόμενος εμμέσως πλην σαφώς στο προσφυγικό.

 

«Το θέμα σε αυτήν την περίπτωση δεν είναι οι Αρμένιοι. Το αρμενικό ζήτημα χρησιμοποιείται παντού στον κόσμο ως ένα πρακτικό μέσο εκβιασμού εναντίον της Τουρκίας και άρχισαν μάλιστα να το χρησιμοποιούν κι ως ράβδο» επισήμανε ο Τούρκος πρόεδρος σε μια ομιλία που μεταδόθηκε από τα τηλεοπτικά δίκτυα.

 

«Η θέση μας απέναντι στο αρμενικό ζήτημα είναι ξεκάθαρη από την αρχή. Δεν θα αποδεχθούμε ποτέ τις κατηγορίες περί γενοκτονίας» υπογράμμισε.

 

«Είτε θα βρούμε λύσεις στα προβλήματά μας με ισότιμο τρόπο, είτε η Τουρκία θα σταματήσει να αποτελεί ένα φράγμα στα προβλήματα της Ευρώπης. Θα σας εγκαταλείψουμε στις δικές σας έγνοιες» τόνισε ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, χωρίς να υπεισέλθει σε λεπτομέρειες.

 

Η απόφαση των Γερμανών βουλευτών «δεν έχει καμία απολύτως αξία» και δεν θα αλλάξει ούτε στο ελάχιστο την τουρκική θέση, είχε δηλώσει νωρίτερα σήμερα ο Ερντογάν σε Τούρκους δημοσιογράφους, κατά τη διάρκεια μιας επίσκεψης στην Αφρική.

 

Οι βουλευτές «δεν υπολόγισαν το γεγονός ότι κινδυνεύουν να χάσουν έναν φίλο όπως η Τουρκία» σημείωσε.

 

Νωρίτερα, το πρακτορείο EFE μετέδωσε πως ο Ερντογάν δήλωσε ότι η αναγνώριση της γενοκτονίας των Αρμενίων από το γερμανικό κοινοβούλιο είναι μια «συνωμοσία» κατά της χώρας του, τονίζοντας ωστόσο πως η αντιπαράθεση με το Βερολίνο δεν θα επηρεάσει τις σχέσεις της χώρας με την Ευρωπαϊκή Ένωση.

 

Ο Tούρκος ηγέτης υποστήριξε πως στη «συνωμοσία» εμπλέκονται μέσα ενημέρωσης και πως η απόφαση της Bundestag ελήφθη κατόπιν εντολής από μια «ανώτατη αρχή».

 

Παράλληλα, επέκρινε σκληρά την Γερμανίδα καγκελάριο Άνγκελα Μέρκελ διότι δεν παρενέβη ώστε να σταματήσει την απόφαση της Bundestag.

 

Ο κ. Ερντογάν πρόσθεσε πως ενώ το ζήτημα σχετίζεται με τη Γερμανία, θα ήταν λάθος να συνδεθεί με τις σχέσεις Τουρκίας-Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.