ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Σιμόν Πέρες: Εμμένει σε παγκόσμια κυβέρνηση με πολυεθνικές!

18:06 - 06 Ιουν 2016 | Ειδήσεις
Σιμόν Πέρες: Εμμένει σε παγκόσμια κυβέρνηση με πολυεθνικές!
Πριν από τρία χρόνια, στις 12 Μαρτίου 2013 και ενώπιον της Ολομέλειας του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στο Στρασβούργο, ο τότε πρόεδρος του Ισραήλ Σιμόν Πέρες είχε αποκαλύψει ότι, υπάρχει ήδη κατατεθειμένη «πρόταση για την ανάληψη της Διακυβέρνησης της Παγκόσμιας Κοινότητας από μία Κοινοπραξία στην οποία θα συμμετέχουν οι εθνικές κυβερνήσεις των κρατών-μελών της Ε.Ε., το Ισραήλ και οι... πολυεθνικές επιχειρήσεις»!

Είχε μάλιστα τονίσει ότι, «πρέπει να βρούμε νέους τρόπους να καλύψουμε την έλλειψη παγκόσμιας διακυβέρνησης, υποστηρίζοντας ότι η γνώση της Ευρώπης μαζί με την εμπειρία του Ισραήλ και την επιστημονική τεχνογνωσία των πολυεθνικών επιχειρήσεων μπορούν να καλύψουν το κενό της παγκόσμιας διακυβέρνησης».

 

Χθες, σύμφωνα με το ασχολίαστο σχετικό ρεπορτάζ του ΑΠΕ-ΜΠΕ, ο Σιμόν Πέρες, που συναντήθηκε με τον Πρόεδρο της ελληνικής δημοκρατίας Προκόπη Παυλόπουλο, μίλησε πάλι για το «σχέδιο» του περί Παγκόσμιας Κυβέρνησης με πολυεθνικές, αλλά με ...άλλα λόγια.

 

«Η επιστήμη δεν έχει σύνορα, δεν έχει όρια, δεν έχει σημαίες. Δεν έχει ούτε καν παλιούς κανόνες, ακόμα και η Δημοκρατία έχει αλλάξει. Η Δημοκρατία παλιά ήταν να δώσεις ίσα δικαιώματα σε όλο τον κόσμο. Και αν θέλεις όλοι να είναι ίσοι, δεν έχεις παρά να κανονίσεις όλοι να είναι φτωχοί. Αν θέλεις όμως να υπάρχουν και ευχαριστημένοι, και χαρούμενοι, πρέπει να βάλεις και έναν δεύτερο κανόνα: ότι κάθε άνθρωπος έχει το δικαίωμα να είναι ίσος αλλά επίσης κάθε άνθρωπος έχει το δικαίωμα να είναι και διαφορετικός», είπε, μεταφράζοντας στην ...επιστημονική διάλεκτο το προς εφαρμογήν σχέδιο.

 

Νίκος Ρούσσης

Στρασβούργο

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.