ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Γέλεν(Fed): Υπάρχουν σημαντικές αβεβαιότητες στην οικονομία

20:50 - 06 Ιουν 2016 | Ειδήσεις
Γέλεν(Fed): Υπάρχουν σημαντικές αβεβαιότητες στην οικονομία
Τα απογοητευτικά στοιχεία για την πορεία της απασχόλησης τον Μάιο δημιουργούν ανησυχίες για το οικονομικό outlook και θα συνυπολογιστούν από τους αξιωματούχους της κεντρικής τράπεζας των ΗΠΑ όταν θα εξετάσουν το χρονικό πλαίσιο για την αύξηση των επιτοκίων, σχολίασε η πρόεδρος της Federal Reserve, Τζάνετ Γέλεν.

Μάλιστα, η Γέλεν έκανε λόγο για «σημαντικές και αναπόφευκτες» αβεβαιότητες στην αμερικανική οικονομία, όπως η υποτονική παγκόσμια ανάπτυξη, το αδύναμο επιχειρηματικό περιβάλλον, η χαμηλή ανάπτυξη της παραγωγικότητας στις ΗΠΑ και οι ασαφείς προοπτικές όσον αφορά τον πληθωρισμό.

 

«Οι αβεβαιότητες είναι μεγάλες και σε αυτό το πλαίσιο η πρόοδος προς τους στόχους μας και ταυτόχρονα η κατάλληλη στάση της νομισματικής πολιτικής, θα εξαρτηθούν από το πώς θα εξελιχθούν οι εν λόγω αβεβαιότητες», ανέφερε η Γέλεν, μιλώντας στο World Affairs Council of Philadelphia.

 

Όσον αφορά την αγορά εργασίας, η πρόεδρος της Fed σημείωσε ότι σε γενικές γραμμές οι συνθήκες φαίνονται αρκετά θετικές. «Σε αυτό το πλαίσιο, η έκθεση της περασμένης Παρασκευής ήταν απογοητευτική και αν και η ανεργία υποχώρησε περαιτέρω το Μάιο, η πτώση δεν οφείλεται στο γεγονός ότι περισσότεροι άνθρωποι είχαν εργασία, αλλά διότι λιγότεροι άνθρωποι ανέφεραν ότι συνεχίζουν να αναζητούν εργασίας», σημείωσε.

Τελευταία τροποποίηση στις 21:14 - 06 Ιουν 2016
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.