ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Κριτική σε Παγκόσμια Τράπεζα και ΔΝΤ από τη Νέα Αναπτυξιακή Τράπεζα

21:09 - 06 Ιουν 2016 | Ειδήσεις
Κριτική σε Παγκόσμια Τράπεζα και ΔΝΤ από τη Νέα Αναπτυξιακή Τράπεζα
Ότι καθυστερούν πολύ για τη χορήγηση δανείων και βασίζουν τις αποφάσεις τους σε ιδεολογικούς λόγους κατηγορεί την Παγκόσμια Τράπεζα και το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο ο επικεφαλής της Νέας Τράπεζας Ανάπτυξης, Κ.V. Kamath, με συνέντευξή του στη γερμανική εφημερίδα Handelsblatt.

«Ιστορικά οι αναπτυγμένες χώρες λένε στις άλλες χώρες αυτό που αυτές θεωρούν ότι είναι σωστό ή λάθος» είπε ο κ. Kamath και συμπλήρωσε: «αλλά η άνοδος ορισμένων αναπτυσσόμενων χωρών έχει δείξει ότι κι εμείς οι ίδιοι αντιλαμβανόμαστε πώς λειτουργούν τα πράγματα». Παράλληλα υποσχέθηκε ότι η NDB, η οποία ιδρύθηκε από τις λεγόμενες χώρες BRICS δηλαδή τη Βραζιλία, τη Ρωσία, την Ινδία, την Κίνα και τη Νότια Αφρική, θα χορηγεί ταχύτερα δάνεια.

 

«Η προσέγγισή τους αυτή σπαταλά πολύ χρόνο, για να εξετάσει τις προτάσεις», δήλωσε ο τραπεζίτης, προσθέτοντας πως «πιστεύω ότι είμαστε σε θέση να καταλήξουμε σε αποφάσεις σε ένα πολύ πιο γρήγορο χρονοδιάγραμμα».

 

Επίσης δεν παρέλειψε να ισχυριστεί πως η NDB, κατανοεί καλύτερα κατανοεί τις αναπτυσσόμενες χώρες και έτσι έχει το πλεονέκτημα έναντι των οργανισμών που κυριαρχούνται από δυτικές χώρες. «Οι χώρες και οι λαοί δεν θέλουν να περιμένουν επί χρόνια για την ανάπτυξη. Την θέλουν όσο το δυνατόν πιο γρήγορα», σημείωσε. Τέλος, αναφέρθηκε και σε ένα ενδεχόμενο Brexit τονίζοντας πως κάτι τέτοιο όχι μόνο θα πλήξει την Ευρώπη αλλά και τις αναπτυσσόμενες χώρες.

 

«Αν μια χώρα αποχωρήσει από την Ε.Ε., θα επηρεάσει τους πάντες. συμπεριλαμβανομένων και εμάς. Πρόκειται για ένα τσουνάμι», τόνισε.

Τελευταία τροποποίηση στις 21:19 - 06 Ιουν 2016
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.